Scholing borstvoeding aan professionals

aruba15.jpgSlechts drie aanmeldingen voor deze borstvoedingscholing. Maar uiteindelijk zijn er dan toch 21 deelnemers: een lactatiekundige, een kinderarts, twee jeugdartsen, acht verloskundigen, twee diëtisten, een huisarts en zes verpleegkundigen van het ziekenhuis en van het wit-gele kruis. Een prachtige score! Caroll, bestuurslid van Pro Lechi Mama, informeert de bezoekers over de achtergrond en de plannen van het Nationaal Beleidsplan Borstvoeding Aruba. Daarna krijg ik het woord.
aruba12.jpgIk begin eerst met een uitgebreide verhandeling over medicatie en borstvoeding. Vertel over molecuulgewicht, orale opname, halfwaardetijd, eiwitbinding, juncties van de plasma-melk barrière die zich beter sluiten, junctions van de darmen van het kind die zich beter sluiten, de zuurgraad van de maag van de baby die sterker wordt…
Laat ik het zo zeggen: dat was voor velen heel erg informatief, en vaak nieuwe kost.

aruba13.jpgMocht ook uitgebreid over mijn stokpaardje vertellen: bijvoeding na zes maanden, stukjes-eten en zelf-doen en dat allemaal met behoud van borstvoeding. En ja, natuurlijk zitten daar, ook met drie jaar voeden, nog steeds! voldoende voedingsstoffen in. De tijd was al weer bijna om, en ik kon nog net een korte verhandeling geven over hyperlactatie en hoe dat aan te pakken. En dan sloten we de avond af met een interessante discussie over het doneren van moedermelk en je kind laten drinken bij een andere moeder, over de WHO-code en tot slot over de verplichting die iedere professional heeft om eerlijke borstvoedinginformatie te geven. Dit laatste naar aanleiding van het artikel Borstvoeding: verplicht of vrijblijvend? – voor professionals.

Als het PLM en deze bezoekers gaat lukken om het eiland te certificeren, iedereen bij te scholen, alle neuzen één kant op te krijgen, de kunstvoedingsposters te verwijderen, borstvoedingspromotieaffiches te plaatsen, werkgevers borstvoedingvriendelijk te laten zijn…
Dan moet dat effect hebben op de cijfers, en dan zullen duizenden kinderen meer starten met borstvoeding en langer dan een paar weken full time borstvoeding krijgen. Ik heb heel goede hoop.

aruba14.jpgMijn werk zit er hier op. Ik ga de rest van mijn tijd besteden aan schrijven, relaxen aan de beach, paardrijden, snorkelen en barhangen.

  • Lees hier de andere berichten over #borstvoeding #aruba.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen