Dragen in een draagdoek of draagzak

Kay Poelen – ByKay

Zodra je kindje er is, wil het lekker dicht bij je zijn. Troost en geborgenheid is dan alles wat je kleintje nodig heeft. Op dit moment kan ook het hechtingsproces beginnen, met mama maar zeker ook met papa. Omdat je kindje tegen je borst zit bij gebruik van een babydrager zal het non-stop jouw geur, ademhalingen en hartslag in zich opnemen.

Dit is heel rustgevend en geeft een veilig gevoel. Buiten deze hechtingsvoordelen heeft een babydrager ook nog tal van praktische voordelen.
Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
– Bij reflux problemen zit je kindje rechtop en zal dus minder last hebben
– Geen kinderwagen nodig bij veel trappen lopen en of een drukke winkel of openbaar vervoer
– Ongestoord wandelen op het strand of door het bos (ook met hond :))
– Je handen vrij als je kindje veel huilt en graag bij je zit, ook binnenshuis
– Je bent er meteen bij om de eerste signalen te zien wanneer je baby borstvoeding nodig heeft
– Vanwege de aanmaak van oxytocine bij het vele huidcontact, zal je baby meer tevreden zijn en minder huilen.

Dragen geeft je veel vrijheid!

Ergonomische babydragers

Heel veel merken babydragers zijn ergonomisch verantwoord voor zowel baby als drager. Vaak is dit af te lezen aan de certificeringen die een babydrager heeft gekregen. De ondersteuning van de knieholtes van je kind moet bij ieder systeem eenvoudig aan te passen zijn voor een perfecte pasvorm op iedere leeftijd. Deze ondersteuning is erg belangrijk voor een goede ontwikkeling van je baby’s heupen, ze noemen het ook wel de ergonomische M-houding.


Het ASTM certificaat wordt afgegeven in de VS en wanneer jouw babydrager dit certificaat draagt, dan weet je dat deze aan de allerstrengste eisen voldoet. In Europa is er ook een certificering voor babydragers, deze heet EN13209. Ook voor deze certificering worden de babydragers op allerlei vlakken getest, o.a. of het materiaal OEKO-tex klasse 1 heeft. Het OEKO-tex certificaat zegt iets over de herkomst van de materialen en of deze voldoen aan de strenge eisen die er voor baby’s gelden (klasse 1). Het Hip Dysplasia Institute geeft geen certificering af, maar een endorsement of goedkeuring. De professionals van dit instituut bekijken welke babydrager een gezonde heuphouding geeft en heupdysplasie kan voorkomen.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden