Borstvoedingscoach

Op deze website staan bij de zorgverleners borstvoedingscoaches. Borstvoedingscoaches zijn de nieuwste professionals die zich bezighouden met de begeleiding van borstvoeding. De opleiding bestaat in Nederland vanaf 2014. De opleiding tot borstvoedingscoach is een specialisatie die je kan volgen als je werkzaam bent in de professionele borstvoedingsbegeleiding als bijvoorbeeld kraamverzorgende, verpleegkundige of verloskundige.

De borstvoedingscoach heeft zich gespecialiseerd in de borstvoedingsbegeleiding van de gezonde moeder en het gezonde kind met het accent op de eerste twee weken. De borstvoedingscoaches die werken op de neonatologie-afdeling weten natuurlijk ook meer over de zieke baby en de jeugdverpleegkundigen over de periode na twee weken. Het advies van een borstvoedingscoach wordt (nog?) niet apart vergoed door de zorgverzekering maar valt onder de zorg die je krijgt van je kraamverzorgende, verpleegkundige of verloskundige. Door te kiezen door een zorgverlener die erkend borstvoedingscoach is, of een instelling die deze in dienst heeft, is weet je dat je deskundige begeleiding bij je borstvoeding zal krijgen.

Alleen zorgprofessionals die hun opleiding bij het NCLO in Almere hebben gedaan zijn erkend borstvoedingscoach. Deze borstvoedingscoaches moeten zich elke vijf jaar recertificeren.

We laten graag zo’n nieuwe professional graag aan het woord:

Mijn naam is Jacqueline Plokker en ik ben ZZP-kraamverzorgende en Borstvoedingscoach. Ik ben al 12 jaar kraamverzorgende en nu sinds 3 jaar borstvoedingscoach.

In de kraam miste ik informatie over hoe bepaalde dingen werken met borstvoeding en het begrip borstvoeding. Borstvoeding is zoveel omvattend en zo uitgebreid. Ik heb tijdens mijn opleiding voor kraamverzorgende een beknopt stukje gekregen over borstvoeding. Ik wilde de kraamvrouw dingen uitleggen waarom ze bepaalde dingen niet moest doen of bepaalde dingen juist wel.

Ik heb bij Baby en Borst in Almere de opleiding van 6 maanden gedaan. Het was een verrijking en alles omvattend.

We werden geschoold door de beste lactatiekundigen die Nederland rijk is. Met bijna 15 vrouwen hebben we de opleiding gedaan en ik kan zeggen we waren allemaal heel leergierig en vonden het geweldig. Onze monden vielen soms letterlijk van verbazing open over wat wij hoorden. Fantastisch.

Borstvoeding is zo fascinerend dat ik sinds ik borstvoedingscoach ben zijn samen met een collega  voorlichtingsavonden ben gaan geven aan jonge aanstaande ouders.
De ouders zijn heel enthousiast als ze naar huis gaan en we merken ook dat ze er echt voor gaan. Ook tijdens de kraam. Ik wilde dat ik had geweten toen ik kinderen kreeg wat ik nu wist dan had ik ze allemaal zo lang mogelijk zelf gevoed.

Het volledige artikel is te lezen op https://vsbb.nl/ledenaantwoord/
Meer over Jacqueline Plokker op https://kraamzorgjacquelineplokker.nl/

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden