Vrije Geboorte; in je kracht zwanger zijn en bevallen

boek_vrijegeboorte.pngIn haar boek Vrije Geboorte neemt schrijfster Anna Myrte Korteweg, cultureel antropoloog, droomcoach en zwangerschapsbegeleider, de lezer mee op haar zoektocht naar de meest natuurlijke manier van zwanger zijn en bevallen. Een zoektocht die begon na de bevalling van haar tweede kindje die heel anders verliep dan gepland en vragen opriep als ‘van wie moet je in het ziekenhuis bevallen terwijl je liever thuis wil blijven?’, ‘in hoeverre moet/wil je als zwangere vrouw meegaan in allerlei medische procedures?’ en ‘hoe komt het dat vrouwen vaak zo angstig tegen bevallen aankijken… is dat wel terecht, of worden we bang gemaakt?’
Toch is Vrije Geboorte niet geschreven als verzet tegen een ziekenhuisbevalling maar als een boek dat vrouwen inspireert om zich niet door angst te laten leiden maar te genieten van de zwangerschap, haar intuïtie te volgen en bewuste keuzes te maken. Bevallen zonder je autonomie uit handen te geven.

Vrije Geboorte is niet alleen een boek over zwangerschap en bevallen, en niet alleen geschreven voor vrouwen. Er is ook veel aandacht voor de rol van de partner, en hoe zorgverleners op een prettige manier de bevallende vrouw kunnen ondersteunen. Ook wordt er aandacht besteed aan de eerste periode na de bevalling, het belang van huid-op-huid contact en het geven van borstvoeding.

Anna Myrte schrijft op een eerlijke en makkelijk leesbare manier over haar eigen ervaringen en hoe ze zich voorbereid op de geboorte van haar derde kindje. Ondanks dat het een heel persoonlijk verhaal is, is de ze er toch in geslaagd om van Vrije Geboorte een praktisch handboek te maken met daarin een allerlei methoden om natuurlijk te bevallen, op eigen kracht.

Dit boek geeft je de handvatten om zélf op zoek te gaan naar een manier om fijn te bevallen en daarna positief terug te kijken op de bevalling.

  • Auteur: Anna Myrte Korteweg
  • ISBN: 9789025961558
  • Uitgever: VBK Media
  • Bestel bij Bol.com, klik op de banner!
    buttonpartner.gif

Noot van de redactie

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden