Het Nieuwe Borstvoeding Boek, nu met promo

cover_nwbvboek1.jpgHet Nieuwe Borstvoeding Boek is een makkelijk leesbaar boek. Het biedt ouders van kinderen die zich aan de borst voeden of willen gaan voeden ‘“ en zeg nou eerlijk, welk kind wil dat niet? ‘“ handvatten om van die borstvoeding een geslaagde, fijne periode te maken. Gonneke en Stefan, beide lactatiekundigen, laten je zien wat je kunt doen om de werkelijke behoeften van je kind te ontdekken en daarnaar te handelen. De blauwdruk, de oorspronkelijke behoeften van het kind zijn uitgangspunt voor de handreikingen die in dit boek aan de jonge ouders worden gegeven. Ze nemen daarbij geen blad voor de mond.
En… Dit boek biedt óók handvatten aan ouders die niet willen, mogen of kunnen borstvoeden. Er staan geen regels in dit boek. Integendeel!

Bekijk hier de intro

Stefan zegt, in de inleiding

In 2007 schreef ik mijn eerste boek over borstvoeding. Naast de website van Kenniscentrum Borstvoeding leek mij een boek een mooi medium de kennis over borstvoeding terug te geven aan moeders.
En nu schreef ik samen met collega lactatiekundige Gonneke van Veldhuizen-Staas aan Het Nieuwe Borstvoeding Boek. Het moest een ander boek worden. In de afgelopen tien jaar heb ik veel geleerd van de moeders, vaders en baby’s die ik tijdens consulten ontmoette. In die afgelopen jaren is mede daardoor mijn taal en stijl nogal veranderd.
Waar het eerste boek een soort leerboek en handleiding was ‘“ met beslist hier en daar nogal wat paternalistische teksten ‘“, is Het Nieuwe Borstvoeding Boek meer dan ooit een gids, die jullie inzichten kan verschaffen in de werkelijke behoeften van jullie baby.
Natuurlijk baby- en moedergedrag vormen mijn uitgangspunt. Doen wat vanuit jezelf goed voelt. Dicht bij jezelf en je baby blijven.
Gonneke en ik willen je steunen en op subtiele wijze coachen bij de stappen die voor jullie van belang zijn om een hechte eenheid te vormen met jullie kind.

Een paar citaten uit dit boek

  • Neem je baby dicht bij je, dag en nacht. Zo kun je aan alle voorwaarden voor voeding, bescherming, troost, warmte en ritme voldoen. Je baby antwoordt met een gelukzalige glimlach. Je smelt! En kijk, je melk stroomt.
  • Voed je kind op de crèche, zowel bij het brengen als bij het halen. Alleen jouw melk geeft je kind afweer tegen speciaal die ziekteverwekkers, die het daar overdag opdoet.
  • Wij geven je handvatten om sterk in je schoenen te (blijven) staan en vast te houden aan je eigen (borstvoeding)plan. Handvatten om naar je eigen gevoel en intuïtie te durven luisteren en ernaar te handelen.
  • Kinderen die niet aan de borst worden gevoed, hebben gemiddeld een minder goed werkend immuunsysteem.
  • Alleen praten over de voordelen van borstvoeding is niet realistisch. Laten we het eens hebben over de nadelen van geen borstvoeding. De risico’s daarvan zijn in ernst vergelijkbaar met het gebruik van alcohol, tabak en drugs tijdens de zwangerschap.
  • Dat moedermelk na zes maanden of wat voor tijdstermijn dan ook niet meer genoeg ingrediënten zou bevatten en onvoldoende voedingswaarde zou hebben, is een fabeltje eerste klas.

Kopen?

Ga naar onze webshop.

Woon je in België?

Logo Blabloom3.jpg
Klik op de banner of ga via deze url naar Blabloom Online Ecologische Babywinkel.
Of… bestel via de webshop van Kenniscentrum Borstvoeding én maak € 5 extra over via ‘donatie’. Deze extra storting is bedoeld als bijdrage in de torenhoge portokosten.

NIEUW! Bestel bij de GroeneBoekenshop.nl

Klik op de banner van de GroeneBoekenshop en vul bij de zoekfunctie het trefwoord ‘borstvoeding‘ in!
groeneboekenshop20181.png

Bestel bij Bol.com; klik op de banner

buttonpartner.gif

Wil je meerdere boeken bestellen?

Heb je een winkel, een webshop, werk je bij een kraamzorgorganisatie of wil je ‘gewoon’ meerdere exemplaren van Het Nieuwe Borstvoeding Boeken bestellen? Dan krijg je natuurlijk korting. Mail je wensen naar Stefan Kleintjes en vraag informatie aan over prijzen, kortingen en leveringsvoorwaarden.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden