Borstvoeding geven doe je zo

boek_bvdoejezo.jpgDit boekje is vooral een fijn boekje omdat het over borstvoeding zo gewoon doet. Dat geeft de lezer moed. Je kind voeden aan de borst is geen ziekte en is niet bijzonder. In cultureel opzicht misschien wel, maar van uit het zoogdier-zijn, natuurlijk niet.
Schrijfster heeft 13 jaar persoonlijke ervaring en heeft er duidelijk plezier aan beleefd dat haar kidneren zich aan haar borst gevoed hebben. Dat straalt er vanaf, en daarom is het een bemoedigend boekje. Vast en zeker vooral voor nieuwe moeders, die zich willen inlezen op het thema borstvoeding en er zo mee vertrouwd kunnen raken.
Echter het wringt hier en daar ook. Vooral omdat de informatie te simpel is. Vertrouwen in kraamhulpen en artsen als oplossing geven bij borstvoedingsvragen… Het is een veilig antwoord. Maar helaas, de goede niet te na gesproken, bij heel erg veel gezondheidswerkers is geen goede kennis aanwezig over zoiets normaals als borstvoeding. Zo ook bij medicatie en borstvoeding: noemen dat het vaak erg meevalt en dat de borstvoeding staken lang niet altijd nodig is, prima. Maar vervolgens de moeder naar haar arts verwijzen, is een te eenvoudige voorstelling van zaken. Een verwijzing naar de pagina Welk medicijn mag bij borstvoeding? en naar de op dit thema gespecialiseerde lactatiekundigen, was een betere handreiking geweest.

Kortom: Borstvoeding doe je zo is een fijn boekje omdat het over borstvoeding zo gewoon doet. In het geheel niet onbelangrijk. Een handboekje is het helaas niet, omdat het hier en daar wringt, waar het niet zo mogen wringen. Er zou veel duidelijker gewezen moeten worden op de inzet van de echte professionals, zoals daar zijn de lactatiekundigen en Kenniscentrum Borstvoeding.

  • Auteur: Debby Mendelsohn
  • ISBN: 9789462501157
  • Pagina’s: 96
  • Uitgever: Forte

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden