Kolven op Lovelandfestival, ervaring van Diana

Diana Wittendorp

festival674.jpgOp 11 augustus 2012 ga ik naar het Lovelandfestival op loopafstand van mijn huis. Mijn jongste zoon is net één jaar geworden en drinkt regelmatig aan de borst evenals zijn zus van drie jaar. Zij blijven thuis, dus ik zal op het Loveland moeten kolven. festival677.jpgDrie jaar geleden, toen mijn dochter nog maar net drie maanden was, ging ik ook naar Loveland. Ik was ruim tien uur van huis en heb toen drie keer gekolfd bij de EHBO-post. De eerste keer kon ik meteen terecht, wel even zoeken naar een stekkerdoos voor mijn elektrische kolf. Tegelijk met mij kolfde nog een jonge moeder met een handkolf. Het was wel een gedoe om weer naar mijn kluisje te lopen, dus van de EHBO-medewerker mocht ik mijn kolftas daar gewoon laten staan. Ook kreeg ik bekertjes water aangeboden. Dat was fijn, want dranken op zo’n festival zijn erg duur en het was -ook toen- erg warm weer. Een koelkast was er niet, maar wel een vriesvakje, dus besloot ik mijn al gekolfde flesjes daarin te laten bewaren.

Instellen op geluid

Ik merkte dat ik mijn kolf normaal gesproken op het gehoor instel op de juiste sterkte. Vanwege de muziek kon dat nu natuurlijk niet. Ik had ook wel een streepje op de kolf gezet bij mijn ‘favoriete’ sterkte, maar dat was lastig te zien omdat mijn tas op de grond stond. De tweede keer dat ik wilde kolven, moest ik even wachten, want ze waren bezig een wond te hechten van iemand die op een hek was gevallen. Ik maakte ondertussen een praatje met de vriend van deze ongelukkige. festival675.jpgAan het eind van de avond kon ik niet terecht bij de EHBO-post, want er lag iemand op de brancard waarmee ze nog wel even bezig waren. Ik werd naar de andere EHBO-post verwezen. Daar kon ik wel terecht maar in dezelfde ruimte zat wel een jongen met zijn vriendin. Die vriendin was totaal van de wereld (drank, drugs?) dus die zag niets. Wel zat ik open en bloot voor die jongen te kolven. Een beetje een gek idee, maar ook wel weer een goede promotie voor borstvoeding. De jongen vroeg heel geïnteresseerd hoe oud mijn kindje was. Al met al had ik dus een prima ervaring met het kolven op Loveland, dus dit jaar ging ik er met vertrouwen naar toe.

Nu voor de tweede keer dus

festival678.jpgDit keer ging ik met een elektrische kolf met accu en geheugenstandje. Nu zou ik geen problemen hebben met het vinden van een stekkerdoos en de juiste zuigkracht. Ook hoefde ik nu maar twee keer te kolven. Tijdens het dansen voelde ik vanzelf aan mijn borsten wanneer het tijd was. Dit jaar was het festivalterrein een stuk kleiner en was er maar één EHBO-post. De kluisjes waren te klein om mijn kolftas in kwijt te kunnen, dus ging ik meteen naar de EHBO om mijn tas daar neer te zetten. ‘Join the club’, zei de medewerkster, want er stonden al drie andere kolftassen in de hoek!

Bij de EHBO nu ook kolven voor MoedermelkNetwerk

festival679.jpgDe eerste keer kolven kon ik in een hoekje bij de brancards zitten. Er was een kraantje om de spullen af te spoelen na het kolven, maar omdat ik ook kolf voor het Moedermelk Netwerk, wilde ik liever extra schoon water. Ik kreeg een flesje bronwater. Daarmee spoelde ik de spullen af en de rest dronk ik lekker op. Toen ik ‘s avonds nog een keer wilde kolven, waren de brancards bezet en kon ik alleen in de ruimte ervoor kolven. Daar stonden een heleboel stoelen waar minder ernstige gevallen (blaren e.d) worden behandeld. Ik ging in een hoekje zitten met mijn rug naar andere mensen. Ik kon ook nog een deken krijgen voor wat privacy, maar ik had zelf al een doek meegenomen om erover te doen. festival702.jpgEven later kwam naast mij nog een moeder zitten. Ik maakte even een praatje. Haar kindje was nog maar vijf weken oud. Het was een beetje moeilijk te verstaan maar ik begreep dat zij aan het werk was op het festival. Ook gooide zij haar melk weg. Ikzelf had een koeltas met vrieselementen mee. De melk bleef zo goed koel.

Drankmunten uitsparen

Ik suggereerde de moeder dat ze haar melk ook zelf op kon drinken. Scheelt immers weer wat drankmunten. Maar ze vond haar melk niet lekker. Beetje zonde, maar wel goed dat deze moeder zo haar productie tenminste gewoon in stand houdt. Afbouwen omdat je je lijf weer terug wilt en weer ‘leuke dingen’ wilt gaan doen, hoeft dus helemaal niet! Dat wil ik met dit ervaringsverhaal laten zien. Dus moeders, trek er gerust op uit! Groetjes, Diana festival701.jpgP.S. Ikzelf drink alleen frisdrank op het festival en gebruik geen drugs. Mocht je toch willen gebruiken, hoeft ook dat geen belemmering te zijn. Een enkele alcoholconsumptie is na drie uur weer uit je bloed en uit je melk verdwenen. Wil je meer drinken of drugs gebruiken, dan kun je de melk beter weggooien. Of zelf opdrinken.

Lees ook

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden