Mamahonger

yumyum.jpgMamahonger!! Elk kindje heeft zo zijn of haar eigen manieren en/of eigen woordjes om aan te geven dat hij/zij een slokje mamamelk wil. Prachtige verhalen kreeg ik binnen op mijn oproep, ik deel ze graag met jullie. Dank voor jullie bijdragen.
Heb je ook een borstvoedingdip? Raad ik je beslist aan snel verder te lezen.
yumyum.jpg

Hoi Stefan,

Olivia (bijna twee) vraagt om ‘Dinke’, waarop ik vraag wat ze dan wil drinken. ‘Appelsap, melk, simosap… nee mamadinke, okee gaan we weer, bank zitten.’
Bij het wisselen van kant zegt ze: ‘Daajen, omdaajen, anne kant.’
Tussendoor en na afloop hoor ik: ‘Nekke!’ (lekker).

Groeten van Karin

yumyum.jpg

Mijn zoontje heeft tot ruim na zijn tweede verjaardag gedronken en noemde het steevast: ‘kinke’.
Dus drinken 😉

Liefs van Mariska

yumyum.jpg

Hallo Stefan,

Je vraagt om lieve woordjes voor ik wil mamamelk. Mijn kleine van drie maandjes heeft -denken wij- al een woordje…
Steeds voor hij gaat smakken en ‘in de lucht likt’, de tekens van echte honger, zegt hij met een scheef hoofdje en de allerliefste glimlach: ‘elke… elke…’

Zoooo schattig! Mss komt het van melk?
Ik weet het niet, maar geeft ook niks, het is in ieder geval wel duidelijk : D

Groetjes, Maria

yumyum.jpg

Hoi Stefan,

Ook mijn meiden hebben elk een eigen woord verzonnen. Christel noemde het ‘lek’, Sophie zei ‘hapje’ en Emmely heeft het over ‘beetje da’.

Met vriendelijke groet,
Karin, lactatiekundige IBCLC

yumyum.jpg

Hoi Stefan,

Hier is Roos Jasmijn ruim vijftien maanden en ze drinkt, zoals je ziet, ook graag en verse fruitshake met een rietje. Maar ‘s ochtends vroeg bij ons in bed en ‘s avonds voor het slapen gaan tikt ze met haar wijsvinger op mijn truitje, lacht van oor tot oor en zegt vragend ‘bost’?
Mijn drukke grietje is de hele dag druk in de weer, de rustige borstvoedingsmomenten koester ik dan ook vooral omdat ze dan zo heerlijk zacht en warm tegen me aanligt.

Groet, Annemiek

nb: Jasmijn is hier te bewonderen

yumyum.jpg

Goedemorgen Stefan,

Meike drinkt niet vaak overdag, ze is zestien maanden, maar als ze moe is, of getroost moet worden weet ze me te vinden. Ze trekt aan mijn shirt en maakt een smakkend geluid. Daarna drukt ze op mijn navel, alsof dat een geheime knop is die de deur opent. Ik weet genoeg en ze kijkt me aan met een blik alsof ze zeggen willen : ‘mamma, jij begrijpt me wel hé?’ Heerlijk is dat!!
Sinds kort ben ik tandemmoeder, van Meike en knuffel Ernie. Ze brengt hem naar me toen en ook dan doet ze ditzelfde ritueel. Ik kan er smakelijk om lachen en ben zeer vereerd dat ik als langvoedster dit mee mag maken. Het is een puur gevoel van puur geluk.

Groeten van Ingrid

yumyum.jpg

Dag Stefan,

Bij ons heet het ‘boesje baby’ als combinatie van het Duitse ‘Busen’ en het Nederlandse ‘-je’. Dat zegt onze dochter Lieve (4,9 jaar) altijd. Laatst vertelde ze nog trots op de kleuterschool dat ze avonds nog ‘boesje’ drinkt. De juf begreep er natuurlijk niets van… Ik ben benieuwd wat Fiene later zegt.
Nu zegt ze weliswaar nog niets maar ze stopt al wel vaak haar hoofdje in mijn decolleté en juicht dan heerlijk :o)

Groet, Ana

yumyum.jpg

Hi Stefan,

[zaterdag 22 maart] toen ik vanmiddag een boodschappenlijstje maakte, wilde mijn dochter ook haar eigen boodschappenlijstje maken; met pen en papier zat ze op de grond haar boodschappen op te ‘schrijven’.

vanavond toen ze naar bed moest, lagen pen en papier nog op de grond, ze had de kat welterusten gezegd en liep naar de deur om naar boven te gaan, toen ze zich bedacht en naar het papier op de grond liep.
‘o, eeve sgijvve’
vervolgens zei ze:
‘ik ga slape, mama ook’ en schreef het op.
ze stond al op om naar boven te gaan, toen ze zich weer bedacht:
‘o, ook mek drinke’
en terwijl ze weer schreef, hoorde ik haar mompelen: ‘mek drinke’

[vrijdag 7 maart] mijn dochter, die niks lekkerder vindt dan mamamelk en me elke avond trots laat weten dat m’n melk naar ‘piets’ (pizza, haar lievelingseten) smaakt, wees nu twee achtervolgende avonden na de avondvoeding naar m’n rechterborst en zei: deze bah.
oeps, zou m’n melk ineens anders smaken? of zou ze een grapje maken? vanavond vroeg ik of de melk uit die borst nog wel naar pizza smaakt. nee, antwoordde ze, ‘maatjes’ (tomaatjes, is ze overigens ook gek op ).
opvallend was wel dat ze beide keren de borst eerst helemaal leegdronk, voordat ze constateerde dat de melk bah was

[woensdag 19 september] vanavond aan tafel zat mijn dochter zich al te verheugen op de borstvoeding als ze naar bed zou gaan.
‘Slapen… boven… mèk, mèk, mèk,’ vertelde ze met een blij gezicht.
‘Vind je de melk lekker?’ vroeg ik.
‘Ja’
‘Waar smaakt hij naar?’
‘Piets,’ riep ze enthousiast uit. Piets is pizza!

ha ha, geweldig al die verhalen over die kleintjes en zonder woorden is toch ook prachtig? zo’n koppie dat je schuin aankijkt, wat voegen woorden dan nog toe… ik heb m’n verhaaltje maar meteen naar stefan gemaild, hopelijk wordt-ie er blij van.

over boodschappenlijstjes: mijn dochter heeft echt een geheugen als een olifant. als ik iets moet hebben, zeg ik het gewoon tegen haar op het moment dat ik eraan denk; en als we dan in de winkel zijn, herinnert ze me eraan: ‘mama, banane kope’ of ‘mama, koffie kope’

yumyum.jpg

Die heb je snel aan het schrijven gezet! Ik kan me niet voorstellen dat mijn dreumes van 21, bijna 22 maanden, over een paar maanden ook al zo ver is.
Ik vind ze ook geweldig, die verhalen over eigenwijze peutertjes die iets gaan uiten over wat ze vínden van de BV. Verheug me daar ook wel op (al heb ik een jongen, en mannen zijn in het algemeen toch wat moeilijker in het praten over hun gevoelens :wink
Hier gaat de communicatie over borstvoeding nog niet veel verder dan hmmmm en dan zo’n zwaaiend handje naast het hoofdje van mijn zoon. Of ‘baby dinke’ en dan krijg ik zijn pop in mijn armen gedrukt. En als Abe drinken wil (en dan heb ik het over ‘s ochtends in bed, en ‘s avonds voor het slapen gaan als we nog even op het grote pappa-en-mamma-bed zitten te chillen met z’n drieën), dan kijkt hij me heel lief met grote ogen aan, en doet zijn hoofdje scheef onder het mom van: neem me in je armen en voed me. gelukkig begrijp ik dat, want er komt geen woord aan te pas.
En dan te bedenken dat ik me twee jaar geleden niet had kunnen voorstellen dat ik een kind van ouder dan een jaar aan de borst zou hebben – straks wellicht tandemvoedster ben…

Sheila, mem van Abe en zwanger van tweede kindje (UD 20-04-2008)

yumyum.jpg

Hoi!, om je alvast iets vrolijks te vertellen: Fiene knijpt altijd in haar vuistjes als ze melk wil drinken. Dan kijkt ze me aan en als ik dan aan haar vraag of ze melk wil drinken gaat ze lachen en heel enthousiast ja knikken 🙂

Groetjes!

yumyum.jpg

Ha Stefan,

Een borstvoedingsdip… ja dat hoort er ook bij hè?
Ik zou je graag opvrolijken met een grappige uitspraak van Myrthe, maar ze zegt altijd gewoon: ‘Ik wil een bors’, regelmatig voor de zekerheid gevolgd door ‘Ik wil er twee!’
Ik heb Myrthe bewust geen codewoord aangeleerd, hoewel het soms wel verleidelijk was. Maar ik wilde er geen geheim van maken. Dat zou me het gevoel hebben gegeven dat ‘t het daglicht niet helemaal kon verdragen. Pleidooi voor meer openheid, zullen we maar zeggen 😉
Soms is dat onhandig / ongemakkelijk. Zoals afgelopen december, op mijn werk tijdens mijn afscheidsreceptie. Toen Myrthe bij me op schoot klom en met haar ‘Ik wil een bors’ de speech van mijn leidinggevende onderbrak. Als je dat voor je ziet, glimlach je nu wellicht toch even.
Ondanks mijn magere bijdrage maak ik me helemaal niet ongerust om je dip. Ongetwijfeld kom je inmiddels om in de schattige en ontroerende uitspraken en zit je vrolijk achter je pd de beloofde column te schrijven. Ik kan niet wachten tot ik kan meegenieten!

Myrthe schrijft trouwens ook soms boodschappenlijstjes, sinds ik haar een keer vroeg om op ‘rijst’ op ons boodschappenschoolbord te schrijven. Ze zei eerst dat ze nog niet kon schrijven, maar toen ik zei ‘jawel hoor, doe maar gewoon op jouw manier’ had ze er veel lol in. Mamamelk heeft ze er nog nooit opgezet. Ze heeft me wel een tijdje verordend om voor de avondvoeding eerst maar eens grote, volle borsten te gaan halen in de winkel in haar kledingkast.

Sanne

yumyum.jpg

Hi Stefan,

Nou ik wil ook even gehoor geven aan je oproepje van je laatste column. Hier is niets subtiel… er wordt gewoon in mijn t-shirt gegraaid met twee handjes (als een soort grabbelton) en smak geluiden gemaakt net zolang tot de borst zichtbaar is. Of er wordt gewoon aangehapt met shirt/bh er over heen.

Groetjes Ineke en Lisa
ps ze eet kwark zelf met de lepel! goed hè? Nog niet netjes maar à la 😉

yumyum.jpg

Een paar anekdotes van Kylian twee jaar twee maanden.

De kleine van mijn vriendin (zes maanden) krijgt ook bv. Kylian gaat 1 keer in de twee weken tijdens zwemles van grote broer anderhalf
uur naar mijn vriendin toe, ‘mama, Sophie krijgt ook altijd een lekker slokje van haar mama’

Of dat hij zijn pop aan het voeden was, eerst links, dan rechts en toen uit de navel. Op mijn verbaasde blik en vraag wat hij aan het doen was zei hij: ‘pop is klaar met lekker slokje, nu krijgt hij toetje, lekker ijsje’.

Op mijn vraag of de baby straks ook mee mag drinken was zijn antwoord dat de linker borst voor hem was en de rechter voor de baby.
‘die (rechts) is niet genoeg voor Kylian’, links heeft altijd meer geproduceerd als rechts.

En… ‘Larissa, (kleine van een vriendin) mag niet bij mama drinken, maar Kylian wel bij Larissa’s mama’.
Het is dat de mama’s het daar niet mee eens zijn ;o)

En: ik stond vanmiddag te praten met een nieuwbakken moeder die aan de wandel was met haar dochtertje van drie weken. Kylian (twee jaar en twee maanden) wilde even baby kijken en na veel ‘ach lieieieieieiefffff’ vroeg hij haar ineens ‘krijgt baby ook lekker slokje’??
Moeder keek mij verbaasd aan en vroeg om opheldering. Ik vertelde haar dat hij graag wilde weten of baby ook borstvoeding kreeg. (ik bedoel… elk ander drinken is gewoon ‘drinken’ voor hem.)
‘Ja’ zei ze ‘mijn baby krijgt ook lekker slokje uit mijn borst’.
‘Ohhhhhhhhh’ zegt Kylian ‘ dat is lekker he, baby?! Een slokje van mama’

Groetjes, Annet

yumyum.jpg

‘schrijft’ op zijn papier van alles over papa en mama en praat er in zijn eigen taaltje bij. Hier wordt er overdag aan mijn truitje getrokken en een big smile. Dan weet ik genoeg. En in de nacht word ik geroepen, ben ik niet snel genoeg wakker, dan harder. Lief he hoe ze zich uitdrukken.

Groetjes Rebeca

yumyum.jpg

Nou Stefan… hier een klein verhaaltje om je een beetje op te vrolijken! Je vroeg om kleine subtiele gebaren… maar daar doet Marlo niet aan… aan andere communicatieve uitingen des te meer!

Hier wordt honger in twee dingen onderscheiden… echte honger en zin in wat lekkers.

Bij echte honger gaat het als volgt:
Sinds een week of twee is het woord mama toegevoegd aan zijn vocabulaire. Eerst gaat hij dus mama roepen, steeds harder tot het uiteindelijk klinkt als een luchtalarm, dit wordt uiteraard gecombineerd met een zielig gezichtje. Ligt hij op de grond, dan kruip/tijgert hij op me af om vervolgens aan mijn benen te gaan hangen, en zit ik ook op de grond, dan probeert hij op schoot te klauteren. Eenmaal op schoot probeert hij met al het mogelijk geweld mijn trui omlaag te trekken en als het hem te lang duurt gaat hij er maar heel hard met zijn hoofd tegenaan bonzen in de hoop dat dat helpt. Eerder dacht ik dat ik hem te oud zou vinden voor borstvoeding op het moment dat hij het zelf zo duidelijk kan aangeven, maar eigenlijk vind ik het nu zelfs nog schattiger dan toen hij echt heel klein was.

OK, en dan nu de lekkere trek, vooral ‘s avonds als hij nog even bij ons in bed mag liggen en spelen voor hij gaat slapen. De truc is dan om zoveel mogelijk op mama te klimmen… heel hard te blazen op de arm of in het decolleté zodat je het geluid krijgt alsof iemand een hele harde scheet laat, dan even drie slokjes drinken, dan weer verder spelen tot je weer ‘dorst’ krijgt en dan begint het ritueel opnieuw.

Heel veel sterkte met je borstvoedingsdip verder en ik hoop dat alle verhalen die binnenkomen er voor zorgen dat je er weer met frisse moet tegenaan kunt!

Groeten, Saar

yumyum.jpg

Mijn tweelingdochters (Nikki en Lola) van twee jaar en acht maand drinken nog bij me en Lola noemt het ‘nemie nemie’ en daarmee bedoelde ze wat wij bedoelen met mmmmmmm of jammie. Nikki vraagt vaak heel lief ‘linke mama?’

Succes met je dip, zodra de zon komt gaat het vast weer beter!!

Groeten Anna

yumyum.jpg

Mijn kinderen noemden het drinken aan de borst altijd ‘die drinken’ Dit omdat ik regelmatig aan ze vroeg (op peuterleeftijd): ‘wil je die drinken?’ Waarbij ik naar mijn borst wees. Een handig woord, want er ontstaan geen genante situaties als een peuter heel hard en boos roept: Máma, DIE drinken!! :-))

Groet, Laura
LLL-leidster in Gouda

yumyum.jpg

Hallo Stefan,

in reactie op je verzoek…. (wat zal je mailbox overstromen….)

Mijn verhaal (IlseD) was een van de eerste in je verhaal van de week. Ondertussen is mijn dochter ruim achttien maanden en ben ik 36 weken zwanger. Op mijn verzoek hebben we de bv toch maar iets teruggebracht, want het voeden was heeeel erg pijnlijk, maar dankzij tips op het bv-forum en hulp van de bv-zwanger-mailinglist zijn we nog steeds op weg… nog een paar weekjes en dan komt er een nieuwe avontuur tandemen!… ik heb me nooit voorbereid op de bv en nu dus ook niet op tandemen, maar de zenuwen zijn nu toch wel wat groter.

Mijn meisje drinkt nog een keer voor het slapen gaan, een keer ‘snachts en ‘s morgens bij het wakker worden. Midden in de nacht als ik haar ophaal, kan ze zo hartgrondig ‘mama’ verzuchten, daar smelt je gewoon van, ook al ben je ongelofelijk chagerijnig van de onderbroken slaap. Soms haalt papa haar op en dan als ze vlakbij me is, zegt ze ‘inkuh!’ lijkt me duidelijk. En als papa haar heeft afgedroogd en aangekleed na het badderen ‘s avonds vraagt ie aan haar: ‘wat gaan we nu doen?’ waarop zij reageert: ‘bosch!’ (ze zijn ook net zo superstil als een Bosch…..) en de big smile die daarbij hoort… *zucht* hoe kan iemand het over haar hart verhalen om te stoppen met de bv als er klaarblijkelijk nog zo’n behoefte aan is?!!

Op dit moment zit ik op de bank met de laptop op schoot, mijn onvoorstelbaar dikke buik is ontbloot door Rêve, omdat ze daar met haar wang op wil liggen, het is een tweede keuze omdat we niet meer aan overdag drinken doen… maar wat is dat moeilijk voor ons zeg! wie weet straks wel weer, ‘t komt zoals het komt of niet dan!?

Op het bijvoedingsforum kreeg je al een bos bloemen aangeboden, ik wens je gewoon ongelofelijk veel tuinplezier, lucht bij mij ook altijd geweldig op, vooral flink snoeien of verpoten, heeeeerlijk, lekker met de handen in de volle aarde… (nu welliswaar met handschoenen). En zo’n reis… gewoon boeken! even een week heerlijk niets doen, misschien gewoon naar borsten kijken, voor de leuk ipv de functionaliteit hahaha.

een warme knufff voor een flinke dosis oxytocine, zet ‘m op! leef nu!

liefs, Esther, mama van Rêve 12-9-2006 en ivv pukje 17-4-2008

yumyum.jpg

Beste Stefan,

Ik las je column op borstvoeding.com met de oproep voor leuke woordjes/beschrijvingen van baby’s en kleine kinderen over borstvoeding. Mijn zoontje (acht maand) is nog wat te jong hiervoor, die geeft gewoon aan dat hij honger heeft door zich naar achter te gooien, maar mijn oudste (twee en half jaar) heeft er al wel een paar mooie uitspraken over:
‘steef eet borst’
‘papa kleine borsjes, mama heeeele grote borsjes’

Er schiet me verder eigenlijk niks te binnen, hij zegt er wel vaker iets over, maar ik kom er nu even niet op, ik hoop dat je hier wat mee kan (of in ieder geval even om kan glimlachen),

Groeten, Rosa

yumyum.jpg

Las je nieuwe stukkie op bv.com, leuk idee van die beschrijvinge hoe je kindje aangeeft om te willen drinken. Felicia gaat vaak piepe/roepe of klopt op me borst en grijnst naar me.

Michelle

yumyum.jpg

Wat lees ik nu? Een borstvoedingsdip? Al een snufje oxytocine geprobeerd?

Anekdote van Jelmer. Mijn vriendin gaf haar kind de fles waarop Jelmer zei, mijn mama heeft ook melk.
Een goede massage doet vaak ook wonderen (zegt de aanstaande massage therapeut).

Groetjes, Coby

yumyum.jpg

Beste Stefan, hier een reactie op de ‘woordjes’die kinderen hebben voor bv. Het zoontje van mijn vriendin prikte laatst in mijn borst en zei: TieTie!! Ik heb zelf lang bv gegeven en wist gelijk wat hij bedoelde maar het was zo schattig. Zo noemt hij het als hij bij z’n moeder wil drinken.

Groeten, Simone

yumyum.jpg

Hoi Stefan,

Marlinde (2,5 jaar) vraagt om ‘bob’ als ze wil drinken. Geen mens die begrijpt wat ze bedoelt, want het klinkt een beetje als ‘pop’ en dan een iets langgerekte óo’. Gelukkig maar, want zes weken terug trouwde een nichtje en terwijl we de plechtigheid in het gemeentehuis bijwoonden (met kinderen) vroeg ze duidelijk hoorbaar: ‘Mamma, bob??’ -blijkbaar vond ze het lang genoeg duren-.

Ik hoop dat je veel van dit soort anekdotes binnen krijgt want dat maakt het gebeuren toch erg leuk.

Een peuter voeden is toch heel wat anders dan een baby… soms moet ik naar haar kijken maar ook regelmatig wordt mijn hoofd weggedraaid terwijl ze ligt te drinken. Dat doet Marlinde dus, ze pakt mijn hoofd dan vast en trekt mijn hoofd naar haar toe, of de andere keer draait ze mijn hoofd (‘hardhandig’) de andere kant op, als ik dan terug draai naar haar toe, krijg ik weer een draai de verkeerde kant op.
Tja, waarom, spelen denk ik, ze doet dit ook alleen overdag als we op de bank zitten, als ze in bed ligt, vooral ‘s avonds (ze valt dan aan de borst in slaap) dan drinkt ze vol overgave en heeft geen tijd/zin voor andere zaken.

Groet uit Ten Boer, Gerda

yumyum.jpg

Mijn jongste dochter (negen maand) vindt het allemaal goed, ze praat ook nog niet, dus daar heb ik geen leuk woordje voor; wel wordt ze natuurlijk helemaal blij als ze haar voedselvoorraad aan ziet komen.
Mijn oudste dochter is nu drie maanden van de borst, maar wilde altijd ‘kokka’ drinken. Ik denk dat het een verbastering van slokje is, maar ze zegt het nog steeds. Kokka is ondertussen meer als drinken, ze heeft zelf ook kokka, trekt haar shirt omhoog en wijst ze aan, als ze dan vraagt of ze mijn kokka ook mag zien, wordt het wel een beetje vreemd. Ook haar pop geniet natuurlijk van kokka, met of zonder shirt er tussen, dat maakt voor poppen gelukkig niet veel uit. Hoewel niemand het kokka natuurlijk snapte, maakte ze het overigens de mensheid wel duidelijk door ongeveer mijn shirt omhoog of omlaag te trekken…

Sylvia

yumyum.jpg

Emma praat nog niet, dus nog geen toetoes, bosjes of anderszins hier. Wel heel grappig was toen ze voor het eerst dat geinige roze dopje op mama’s borst ontdekte. Ze stopte met drinken, fronste eens en probeerde toen of ze er met haar vingertjes in kon knijpen. Wat bleek?! Het leverde een zenuwachtig gegiechel van mama op! Nog ‘es proberen…

betje.com

yumyum.jpg

Nog een late reactie op je vraagje in je column vorige week: ons zoontje Matthias (12,5 maand) kan nog niet praten, zelfs nog geen gerichte mama of papa, maar als hij wil drinken zegt hij bijna altijd ‘mé’. En een paar dagen geleden verraste hij me op nog een andere manier: ik voed hem praktisch altijd als ik opsta, maar kleed me eerst om en hij had geen geduld meer blijkbaar en kroop dan maar in de leunstoel waarin ik vaak zit om hem te voeden en keek me aan met een vragende en lachende blik! (dat in de zetel/stoel kruipen kan hij nog maar pas). Zonder woorden kan hij het dus ook perfect vragen!

Hopelijk waren er veel reacties en mogen we de resultaten binnenkort lezen!

Groetjes, Bianca

yumyum.jpg

Sinds Isabel negen maanden is, zegt ze ‘mamamama’ als ze bij me wil drinken, met een zielige toon. Wat later begon ze er ook mee om dan met haar wijsvinger naar mijn borsten te wijzen/prikken. Ik vind dat ‘mamamama’ wel mooi omdat het ik als haar mama de enige ben die haar kan borstvoeden. Maar ook omdat in het latijn mamma borst betekent. Slim kind heb ik he. 😉 Als ze ‘mamamama’ zegt, zegt iedereen ‘oh, wat schattig ze zegt mama.’ Ze hebben echt niet door wat Isabel bedoelt, terwijl het nooit mijn intentie is geweest om er een soort codewoord voor te bedenken. Ik vraag Isabel dan ook altijd: ‘wil je melk?’ en dan zegt ze tegenwoordig heel kort en serieus ‘ja’. Laatst zei ze zelf ook voor het eerst ‘melk’ maar dat zegt ze verder nooit als ze mijn melk wil drinken.

Nu ze negentien maanden is zegt ze vaak ‘mama, meer’. Op een beetje een zielige gebiedende toon. Het geeft me een beetje het gevoel alsof we in haar hoofd non stop aan het borstvoeden zijn. Want als ze 1 borst heeft gedronken en ook de andere wil, zegt ze het ook. Soms zegt ze alleen maar ‘meer’ als ze de borst wil en moet ik maar raden dat het dan niet over de kaas gaat of zo. Aan haar toon kan ik horen dat ze het over de melk heeft. Dat is echt een speciale toon. Ook zegt ze wel eens: ‘mama, jammejammejam’. ‘jammejammejam’ betekent lekker. Soms zegt ze het ook als ze mijn borst ziet, vlak voordat ze toehapt. Maar het toppunt vond ik toch wel dat ze een tijdje geleden mij wakker maakte voor de zoveelste nachtvoeding. Ik had er helemaal geen zin in. Maar toen tot me doordrong hoe Isabel me wakker maakte, was ik toch wel erg vertederd: ‘mama, lekker?’

Als ze klaar is met drinken zegt ze ook vaak ‘klaar’.

Ik heb ook al allerlei soorten knuffeldieren aan de borst gehad, een ook haar goede vriend Bada, zoals zij ons boedhabeeldje noemt. Zelf geeft ze ook de borst. Als ze net doet alsof zij/ik de borst geeft maakt ze een grappige beweging met haar mond. Net zoals wij een goudvis zouden nadoen. Ik vind het wel een treffende imitatie van borst-drinken. Soms loopt ze met een pop aan de borst door de woonkamer heen. Schattig.

Als ze een vriendje van haar bij zijn mama aan de borst ziet drinken, wil zij meestal ook. Als ik het woord ‘melk’ zeg, wil ze drinken. Ik moet dan ook erg opletten wanneer ik ‘poesje mauw’ ga zingen. Mijn tepels krijgen ook kusjes en worden geaaid. Een aantal maanden geleden kon ze na een voeding ook ineens helemaal verliefd naar mijn borsten kijken. Het is ook erg grappig om haar aan het lachen te maken als ze de borst krijgt. Heb je dat wel eens gezien bij een kindje? Dan krullen de lippen in een glimlach en kan je een stukje van het tongetje zien. En ze kan keihard lachen terwijl ze aan de borst ligt, zonder me ooit per ongeluk te bijten. Zo schattig allemaal.

Ester

yumyum.jpg

Hoi Stefan, mijn dochter Lois ruim tien maanden praat nog niet maar is wel heeeel duidelijk. Ze trekt aan mijn shirt en als ik dan zeg: ‘wil je tietie?’ schud ze ja als ze trek heeft. Ze zit al met haar mond open in positie op schoot en ik krijg nog net de kans mijn bh los te maken en hop ze heeft hem al in haar mondje.

Lig ik bijv ‘s morgens op bed nog even met blote ‘tietie’ en ze ziet het dan komt ze snel met open mond en al hijgend aangekropen en hapt in elke positie naar de ‘tietie’. Achterover, op de buik, bovenop maakt niks uit. Ook onder de douche of in bad kan ze die blote borsten niet weerstaan en moet even zuigen, al is het maar voor even.

Het leukste is als papa zich ermee bemoeit. Die maakt er vaak een spelletje van en aait dan over mijn borsten en doet net of hij er van gaat drinken: ‘mmmm lekker mama tietie’, nou dat wil ze niet hebben natuurlijk, dan komt ze snel aangekropen op bed, duwt papa meteen weg en gaat resoluut snel zelf drinken.

Het liefste vind ik het als ze verdrietig is en met niks getroost wil worden behalve met de borst. Het super power gevoel wat ik dan krijg is geweldig! Want het is en blijft vooral een papa kind. Ik zeg vaak: ‘het is maar goed dat ik borsten heb anders kon ik net zo goed verhuizen…’ haha, dus ik geniet dubbel en dwars van die momenten!

Groetjes Brigitta

yumyum.jpg

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden