Moeders steunen moeders

huidcontact-5.jpgDe redding is nabij, de huilrichtlijn met kookwekker kan retour naar de zorgverlener of instelling waar je deze van kreeg. Of doe de richtlijn bij het oud papier en de kookwekker terug in de keuken.
Diverse moeders in het land die de borstvoedingonvriendelijke en babyonterende huilrichtlijn van de overheid niet zien zitten, komen met een tegengeluid. We kennen nu al diverse initiatieven. Ken jij er nog eentje die hier niet genoemd wordt? Mail ons!

Voor ouders Door ouders

Je nieuwe rol als ouder: als kersverse ouder word je van alle kanten overladen met goedbedoelde adviezen, zeker als zaken zoals slapen minder makkelijk gaan dan je had gedacht. Door de verschillende, soms tegengestelde ideeën en gebrek aan rust weet je vaak niet meer wat het beste past bij jouw situatie. Dit kan je onzeker maken.
Wij zijn ouders die vanuit onze eigen ervaring op zoek gingen naar informatie over het verzorgen van onze baby’s, en vonden daarbij Natuurlijk Ouderschap. Met deze folder willen wij je kennis laten maken met Natuurlijk Ouderschap, omdat deze benadering uitgaat van jouw eigen ideeën en gevoelens en die van je baby.

Dragen en Voeden forum

Dit is een forum over dragen, borstvoeding, bijvoeding en natuurlijk ouderschap. Er bestond al een draagdoekenforum, maar dit is één adres voor al je vragen rondom dragen, voeden en opvoeden. Het forum is ook een tegengeluid voor mainstream trends als inbakeren en RVP (rust, voorspelbaarheid en prikkelreductie). Moeders zijn als ervaringsdeskundigen uitstekend in staat om elkaar te helpen bij borstvoeding en bijvoeding en om elkaar de weg te wijzen naar de juiste deskundigen.
De nadruk ligt op dragen, borstvoeding, bevorderen van hechting en bewust omgaan met de behoefte van baby’s en jonge kinderen. Het forum staat echter open voor iedereen. Moeders die bijvoorbeeld wel dragen maar geen borstvoeding geven, of moeders die borstvoeding geven maar (nog) niet dragen zijn ook van harte welkom!

Moeders die dachten er alleen voor te staan met hun ideeën vinden hier moeders uit hun eigen omgeving. Op de meetings van moeders en vaders helpt men elkaar niet alleen met de draagdoek. Dit is een laagdrempelige manier om met mensen die hetzelfde over dragen, voeden en opvoeden denken van gedachten te wisselen. Iedereen is welkom op meetings en vaak worden meetings georganiseerd om beginnende draagdoekers te helpen. Het forum is een bron van herkenning en een verademing om aansluiting vinden bij moeders die het óók anders doen.

Vereniging voor Draagdoekconsulenten (VDC)

Een aantal leden van de Vereniging voor Draagdoekconsulenten (VDC) volgt een opleiding bij de Trageschule Dresden en Trageschule ClauWi. Deze forumleden willen het dragen in Nederland naar een professioneler niveau tillen. Ze willen ouders helpen, zorgen dat zorgverleners in het veld bereikt worden en onderzoek naar de voordelen van dragen stimuleren.

Meer informatie over de VDC vind je op de hier en op de VDC-site.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen