Een luiertaart maken

Van luieraanbiedingen.nl.

Wat heb je nodig om een luiertaart te maken?

•            Luiers (advies is om maat 3 (of 4) te gebruiken) dit leggen we verder uit in dit artikel. Voor het maken van een mooie taart heb je er zeker 60 luiers nodig. Dat zijn twee pakken luiers.
•            Een mooi lint (kan bijvoorbeeld in de kleur van het geslacht of de kinderkamer), niet te smal.
•            Doorzichtig inpakfolie
•            Een plaat, placemat of dienblad in een ronde vorm om de luiertaart op te zetten
•            Gekleurde elastiekjes, je kan het ook doen met een touwtje of een lintje
•            Een paar houten stokjes om de taart te verstevigen
•            Iets leuks om boven op de taart te zetten. Bijvoorbeeld een leuk speeltje of een mooie knuffel

TIP: kijk op luieraanbiedingen.nl voor de voordeligste luiers.

Wat kost een luiertaart

Een luiertaart is al te maken voor ongeveer 15 tot 20 euro.De prijs van een luiertaart hangt af van een aantal verschillende factoren:
•            Welk merk luiers gebruik je? Een merk is vaak iets duurder dan een huismerk luier.
•            Welke maat luiers kies je? Vaak is de regel, hoe groter de luier hoe hoger de prijs.
•            Hoe groot maak je de luiertaart? Hoe meer luiers hoe duurder de taart.
•            Welk cadeau zet je op de luiertaart? Dit kan je zelf zo gek maken als je wilt en ook zo groot maken.

Welke luiers gebruik ik voor een luiertaart?

Je kan elk merk luiers gebruiken voor je luiertaart, welke luiers je gebruikt maakt dus niet uit. Het is wel fijn om luiers te kopen die later nog gebruikt kunnen worden. We willen je daarom adviseren om de luiers te kopen in minimaal maat 3 of 4.

Dan hoeft de taart niet meteen aangebroken te worden en kan iedereen er nog even van genieten. Ook weet je zeker dat deze maat gebruikt gaat worden, dit is bij een luier in maat 1 niet altijd zeker. In dit voorbeeld gaan we uit van een luiertaart met circa 60 luiers (in maat 3 is dit 2 pakken).

Stappenplan om zelf een luiertaart te maken.

Stap 1:
Verzamel alle materialen die we in het begin van dit artikel hebben beschreven
Stap 2:
Pak, of maak de onderzetter. Dit is de plaat waarop je de luiertaart maakt. Het mooiste is om een ronde plaat te gebruiken. Je kan hiervoor een houten plaat gebruiken die je op maat zaagt of een stuk sterk karton die het gewicht kan houden. Je kan de plaat inpakken met een leuk inpakpapiertje, aluminiumfolie of behang om er een leuke persoonlijke touch aan te geven.
Stap 3:
Begin met het oprollen van de luiers. Dit moet je zo strak mogelijk doen want dat geeft het mooiste resultaat. Pak een luier op aan de bovenkant (dit is waar de sluitingen zitten) en leg deze neer. Rol de luier vanaf de sluitingen super strak naar beneden en doe er als je hem helemaal hebt opgerold een elastiekje of een lintje om.
Stap 4:
Begin met de onderste laag van de luiertaart. Deze laag kan bestaan uit circa 33 luiers. Zet de luiers rechtop neer in een cirkel en bind er een lintje omheen. Steek in het midden door de eerste laag van boven naar beneden één of twee stokjes. Zo prik je de tweede laag er straks op en dan kan deze niet gaan schuiven. Als je het stokje de juiste hoogte geeft kan je er ook de eerste laag door vastprikken.
Dit herhaal je nog een keer met circa 17 luiers voor het maken van de middelste laag. En aan het eind nog een keer met 9 luiers voor het maken van de bovenkant van de taart.
Stap 5:
Zet een leuk speeltje of een mooie knuffel voor de baby op de taart. Je kiest zelf iets leuks uit om de taart zo mooi mogelijk te versieren.
Stap 6:
Pak het transparante folie en pak de taart mooi in. Doe er een leuke strik om en je hebt echt een prachtig cadeau. Het leuke is dat dit cadeau ook echt bruikbaar is.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen