Al kolvend…

verhaal-119-1.jpg
Joris en zijn borstvoeding hebben eerder op de website gestaan, zie ook Mijn premature zoon. Het is een lange weg geweest hem aan de borst te krijgen. Ondertussen is hij vijftien maanden, gecorrigeerd dus een jaar. De borstvoeding is gestopt en ik ben geëindigd zoals ik begon: al kolvend.

Meermalen waren er periodes dat Joris grotendeels de borst weigerde en me gemeen beet, meestal was dit een aankondiging van nieuwe tandjes en zodra ze door waren dronk hij weer volledig aan de borst. In januari was een nieuwe bijt en weigerperiode begonnen en deze keer wilde hij helemaal niets meer van de borst weten, geen enkele voeding kon ik live geven. Ik bleef het zo nu en dan proberen maar van drama’s gingen we naar totale desinteresse. Zelfs toen hij ziek was en alleen maar bij mij in bed in slaap kon komen wilde hij niets van de borst weten.

Alle weigerperiodes schakelde ik over op kolven, ik was vastbesloten Joris het beste te blijven geven, maar wat viel het me zwaar. Kolven en ik zijn nooit dikke vrienden geweest, die vier dagen per week kolven op mijn werk vond ik al een ramp, en ik moest echt regelmatig kolven om de productie gaande te houden. Wat een bewondering heb ik gekregen voor alle fulltime kolvende moeders. Ik heb maanden kunnen genieten van Joris aan de borst maar er zijn vrouwen die dat nooit hebben kunnen ervaren en toch stug door blijven kolven om hun kind het beste te geven.

Ik wilde nog lang door blijven gaan met borstvoeding, het leek me heerlijk nog een à twee keer per dag zo’n fijn moment samen. Om Joris compleet ontspannen te zien liggen drinken met zijn oogjes dicht. Maar dat is echt voorbij. Voor mij is doorgaan met kolven geen optie, het kost me teveel moeite. Ik wilde Joris het gehele RS-virus seizoen (september t/m maart) moedermelk kunnen geven en dat is gelukt, het is nu klaar.

Mijn bezoekjes aan borstvoeding.com en het borstvoedingforum houden op, borstvoeding zal ik nooit meer geven.
Het was hard werk voor me maar mede dankzij alle mensen die meewerken aan deze site en het forum ben ik gekomen waar ik nu ben en heb ik Joris het beste kunnen geven wat er bestaat. Waarvoor mijn dank, ook namens Joris!

Groetjes, Wendy