Gewoon borstvoeding: Dennis en Annika [film]

Gewoon, een mooi filmpje, om te laten zien hoe gewoon borstvoeding is!

Achtergrond informatie

Toen ik zwanger was van mijn zoon wist ik meteen dat ik borstvoeding zou gaan geven. Ik ging ervan uit dat dat het meest gezonde voor mijn kind zou zijn. Omdat het zo natuurlijk is, dacht ik dat het ook wel vanzelf zou gaan. Viel dat even tegen! Het was een getob van je welste met kloven en ontstekingen, tepelhoedjes, kolven en weet ik al niet meer. Had ik toen maar geweten wat ik nu weet! Borstvoeding geven vraagt gedegen voorbereiding en deskundige hulp als het ondanks dat niet goed gaat.
DenA2.jpgJamaine van het programma ‘0-23’: mijn petje af voor Annika, die verschrikkelijk veel meemaakte met het voeden, vooral bij haar eerste. Bij haar tweede kindje was het ook zwaar, maar was ze echt beter voorbereid en had ze eerder de juiste hulp te pakken. De kennis die vroeger de moeders, tantes, oma‘™s en zussen aan elkaar doorgaven is nagenoeg verdwenen. Ervaringsdeskundige moeders worden door LLL en VBN getraind om borstvoedingcursussen te geven. Ook Annika gaat deze training volgen.

DenA1.jpgEr is lang gedacht dat het niet uitmaakte of een baby met moedermelk of met kunstvoeding werd grootgebracht. Dankzij uitgebreid onderzoek weten we nu dat borstvoeding wel degelijk verschilt van kunstvoeding.
Zo spelen de samenstelling en de beschermende eigenschappen van moedermelk een belangrijke rol bij de opbouw van het immuunsysteem en de groei van hersenen en zenuwstelsel.
Daarnaast heeft borstvoeding aantoonbare voordelen voor de moeder, zoals sneller herstel van de baarmoeder en minder kans op borst- of eierstokkanker.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen