Ons tweede wondertje voed ik op verzoek

verhaal-167.jpgDit is ons tweede wondertje, en de eerste keer dat ik borstvoeding geef. Daarom wil ik mijn verhaal doen. Omdat ik het toch wel erg leuk en bijzonder vind hoe het allemaal gelopen is.

Bij onze zoon, van inmiddels anderhalf hebben we drie dagen lang lopen tobben met aanleggen. Het mannetje raakte zo overstuur dat hij op een gegeven moment al begon te huilen voordat hij de borst maar aanraakte. Ik raakte daar enorm gespannen van, en mijn zoontje begon steeds meer te huilen. Na drie dagen had hij geen plasluiers meer, werd erg geel. Ik heb toen met pijn in mijn hart de beslissing genomen om flesvoeding te gaan geven. Een paar dagen heb ik het er wel lastig mee gehad, maar als je zag hoe tevreden mannetje ik had, sta ik helemaal achter die beslissing.

Toen onze tweede zich aankondigde ben ik erg gaan twijfelen of ik weer borstvoeding wilde gaan geven. Een drukke dreumes over de vloer… En zometeen wordt het weer net zo’n ‘drama’ als de vorige keer. Ik was heel onzeker of het me deze keer wel zou lukken allemaal. Naarmate de zwangerschap vorderde en na een aantal gesprekken met de verloskundige heb ik toch besloten dit kindje ook de kans te geven van mijn melk te laten genieten. Ik dacht bij mezelf, ik zie wel hoe het gaat en waar het schip strandt, niet geschoten is altijd mis.
Ze is in het ziekenhuis geboren, en na alle controles door de arts gedaan, heb ik haar voor de eerste keer aangelegd. Ze begon meteen gulzig te zuigen of ze nooit anders gedaan had. Echt een natuurtalentje.

Hopelijk gaat het thuis ook zo goed met alle drukte om me heen. Even dreigde ik het bijltje erbij neer te gooien. Het aanleggen wilde weer niet echt lukken en ik zag gelijk het ‘drama’ met onze zoon voor me. Maar hulde aan de kraamverzorgster. Dank zij haar ben ik door gaan zetten! En na twee dagen hadden we de smaak te pakken. Maar toen kwamen er tepelkloven, en aanleggen werd vrij pijnlijk. Mezelf echt ingeprent door te gaan zetten. En we zijn overgegaan op één borst per voeding zodat de andere tepel voldoende rust had om te herstellen. En ook dat werd heel natuurlijk door mijn lichaam en onze dochter opgepikt!!

En ja hoor, ons tweede wondertje voed ik op verzoek. En we genieten heerlijk van onze momentjes samen. Tja, echt lang duren de momenten niet want ze doet het zo goed dat ze met tien minuutjes drinken vaak voldaan in slaap valt. Tja en drinkt ze niet goed of te weinig omdat haar drukke dreumes broer er omheen staat te springen. Nou dan drinken we iets later, als de rust weer gekeerd is gewoon weer wat.

Ik had nooit van te voren gedacht dat ik het geven van borstvoeding zo leuk zou vinden. En daarbij is het ook heel makkelijk. Je hebt het altijd bij je, het is op de goede temperatuur en je geeft nooit teveel. En daarbij hebben we natuurlijk het geluk dat het allemaal heel makkelijk gaat, want dat kan ook anders realiseer ik mij. Ik heb een super tevreden dochter, en zelf tot nu toe nog nergens last van!

Marlies