Vasospasmen en Raynauds

2week37-f.jpgEen aantal maanden geleden heb ik heel veel last gehad van een zere tepel; alleen de rechterkant wonderlijk genoeg. Denkend dat het spruw was heb ik het behandeld met gentiaanviolet. Het leek wel wat te helpen, maar enthousiast was ik niet. Dan moet het toch iets anders zijn?

Toen heb ik contact opgenomen met een lactatiekundige, maar voor de afspraak daar was, was de pijn weg. Dat is gek…
Afspraak afgezegd. Later kwam de pijn weer terug. Wacht eens even… er zit een patroon in. Het lijkt rond de menstruatie erger te worden en daarna weer af te zwakken.
Tussendoor nog naar de huisarts gegaan, maar die weet niet veel van borstvoeding.

Kreeg de vraag waarom ik ‘nog’ voedde (waarop ik dan alleen maar domme dingen kan stamelen) en als tip ‘koop maar tepelhoedjes’.
Stom genoeg heb ik dat tegen mijn eigen gevoel in gedaan, maar met drie seconden wist ik al dat dat het natuurlijk niet ging worden!
Op de site gezocht en gezocht… Vasospasme! Ingewikkeld verhaal, dacht ik eerst.
Toen gewoon geprobeerd: Gestopt met koffie en vitamine B6 geslikt (te koop bij de natuurwinkel, soms bij drogist). Ik was vrijwel meteen van de pijn af.

2009-32-3.jpgDe pijn deed mij bijna stoppen met voeden, maar omdat ik het zo graag wilde blijven doen ben ik eigenwijs verder gaan zoeken tot ik het had en ik ben daar tot op de dag van vandaag blij mee. Olivia is nu bijna twee en drinkt nog steeds iets van vier keer per dag.

Dus tip voor alle moeders: raadpleeg deze site, wees eigenwijs, gebruik je gezonde verstand, ga op je gevoel af, maar stop niet!

    \t

  • Groeten van Karin