Tweeling!

Ik ben bevallen van een gezonde twee-eiige tweeling, beide gezonde meisjes. De bevalling was in anderhalf uur gedaan. De eerste van de twee werd na de bevalling snel aangelegd, van te voren had ik aangegeven borstvoeding te willen geven. Drie minuten na de eerste kwam de tweede ook zij werd snel aangelegd maar kon niet zo lang drinken. De placenta bleef vast zitten, dus ik moest met spoed naar de OK.
Door wat complicaties kwam ik vier uur later pas weer bij mijn dochters. De eerste dagen in het ziekenhuis waren zwaar, het voeden verliep moeizaam en gelijktijdig aanleggen, lukte niet doordat de eerste steeds in slaap viel en gestimuleerd moest worden wakker te blijven, dit duurde een paar weken.

Vanwege hun lage geboortegewicht en tien procent gewichtverlies moest ik bijvoeden met de fles. Ik heb overwogen te stoppen vanwege slaapgebrek, hevige pijn en verschillende adviezen van vroedvrouwen, tijdens mijn opname en overwogen om, om en om te voeden afgewisseld met de fles.

Nu drinken beide goed. De eerste twee weken had ik veel pijn, tepelkloven tot bloedens toe. Geduld en het moois aan geven van borstvoeding overwonnen. Het is een mooi contact met beide dochters. Ik heb veel melkproductie waardoor geregeld stuwing. Hierdoor kost het soms moeite voor hun om goed aan te happen en voelt het aan als bijten.

Ondanks nu na één maand ben ik nog niet geheel pijnvrij, maar ben ik blij dat ik nog steeds volledig borstvoeding kan geven aan beide. Bijvoeding met de fles is niet meer nodig en ze zijn na een maand beide hun geboortegewicht gepasseerd.
Ik voed beide nog steeds apart, gelijktijdig is lastig alleen.

Met vriendelijke groet, Maureen