Gouden tip bij verstopte melkkanaaltjes

verhaal-210b.jpgMet veel plezier geef ik al ruim vijf maanden borstvoeding. Daar kwam even de klad in toen ik ineens verstopte melkkanaaltjes kreeg in mijn linker borst. Na wat gesurf op internet las ik dat masseren en warmtekompressen zouden helpen. Daar ben ik fanatiek mee begonnen doch het haalde niets uit. Er kwam nauwelijks nog melk uit en ik zat nog steeds met een dikke opgezwollen borst. In mijn wanhoop belde ik mijn moeder.

Zij vertelde me dat ze ook eens precies met hetzelfde probleem zat. Haar kraamhulp in die tijd, en dan spreek ik over de jaren 70, vertelde dat een doek gedrenkt in de jenever op de borst uitkomst zou bieden. Dit bracht direct bij mijn moeder verlossing.

Met haar hoopvolle advies ben ik als een haasje richting de slijterij gegaan om een fles jenever te kopen. Thuis gekomen, heb ik direct een hydrofiel luier in dat goedje gedrenkt en het op mijn borst gelegd, er aluminium folie opgedaan, vervolgens omwikkeld met een handdoek en om het zaakje op zijn plaats te houden, omwikkeld met een sjaal. Daar zat ik dan op de bank met een dik pakket op mijn borst geurend naar de jenever. Al snel voelde ik mijn borst gloeiend heet worden. Zo heb ik gewacht totdat mijn dochtertje weer wilde drinken en na vier uur wachten werd ik beloond met werkelijk een wonder.

Mijn dochter dronk in een teug de borst leeg en alle harde plekken waren als sneeuw voor de zon verdwenen. Wat een opluchting was dat. Ik hoop van harte dat iedereen die dit leest en ook last heeft of (niet te hopen) last krijgt van verstopte melkkanaaltjes, met dit wonderbaarlijke advies geholpen is.

Corinne

Ps. ik ben momenteel je boek Eten voor de kleintjes aan het lezen en heb er veel aan! Grappig dat de titel zo mooi bij je achternaam past!