Thailand, farang en borstvoeding

verhaal-219-6.jpgHoi Stefan, en vele mama’s,
We (mijn man, onze dochter Eka (16maand) en ikzelf) zijn net terug van drie weekjes Thailand. Omdat Wouter en ik Thailand al eens doorkruist hebben, wisten we ongeveer wat ons te wachten stond en waar we moesten zijn.
We hadden besloten eerst wat dingen te bezoeken en wat rond te reizen om daarna te eindigen met een strandvakantie. Zo gezegd, zo gedaan. We vertrokken vroeg op zaterdagmorgen richting luchthaven, tien uur op de vlieger en kwamen aan in een broeiheet Bangkok. De vlucht ging heel goed, Eka at gewoon mee met de maaltijden (we hadden voor haar een volwaardige zetel geboekt) en dronk tijdens het opstijgen aan de borst.

verhaal-219-1.jpgIn Thailand is het heel gewoon dat kinderen langer borstvoeding krijgen, maar als die ‘farang’ dat zomaar doet op de bus/trein/stoep/brommer/tussen de temples/in de jungle/de boot…, krijg je wel rare blikken. Goedkeurend, maar toch verwonderd.

verhaal-219-2.jpgNa drie dagen Thailand kreeg Eka enorme diaree, de hitte/airco/het voedsel/de vreemde bacteriën/ het ‘een beetje raar ruikende’ zwembadwater/…, wie zal het zeggen?
Omdat Eka het medicijn echt niet wou, probeerden we het in haar eten, deden we elektrolyten in haar water, met als gevolg dat ons meisje niks! meer wou aannemen van ons (dom dom dom!!)

verhaal-219-3.jpgWouter en ik dachten… misschien wil ze wel een potje voeding? En gingen naar de Tesco om drie verschillende potjes te kopen. Ik deed het potje nog maar net open en Eka schudde al hevig met haar hoofdje heen en weer. Geen succes, later nog maar eens proberen. Uiteindelijk, in haar blote kont in de douchecabine met een potje en een lepel, heeft ze toch drie schepjes genomen.

verhaal-219-5.jpgIk heb heel veel voordeel gehad aan het nog steeds zelf voeden, maar deze drie dagen was ik toch echt wel heel erg blij. Ik was bijna letterlijk leeggezogen, maar mijn meisje bleef lekker verder spelen en bleef goed, en ze kreeg alles binnen dat ze nodig had.
Op het einde van de derde dag heb ik een stalletje gevonden waar ze gepofte aardappel hadden, dat was wel een groot succes, en daarna at ze weer alles. De diaree was de dag erna ook weg, en wij konden zonder zorgen verder genieten van onze vakantie.

verhaal-219-4.jpgEka at alles wat we haar aanboden en wou zelf ook andere dingen proberen, ze dronk vooral tijdens de hete verplaatsingen op de trein bij mij, maar ook op het strand was bubba heel geliefd bij haar, om al dat droge zand door te spoelen 😉
Ik heb enorm genoten van de momenten die we samen hadden en kan het iedereen aanraden.
Thailand is een heel mooi en boeiend land, de Thai zijn gek op ‘babyfarang’, het is een heel kindvriendelijk land.

Groetjes, Liselot, Wouter en Eka.

Onze reis: Zaventem-Bangkok (rechtstreeks, 10 uur), trein naar Ayuthaya (3 nachten), nachttrein naar Chiang Mai (4 nachten), nachttrein en gewone trein Phetchaburi (1 nacht), minibus naar Dolphin Bay (10 nachten), minibus naar Bangkok, nachtvlucht naar Zaventem.

ps: nog even melden dat onze vorige reis (naar Egypte) een duikreis was, en dat borstvoeding en diepzeeduiken inderdaad geen problemen geeft. Enkel zorgen voor een goeie babysit.