Dag!! Het blijft prachtig

verhaal-146-1.pngDag!! Vorige week was het zover; op 7 september gaf ik en genoot Ariëlle al 1,5 jaar van borstvoeding. Ondanks de normale hobbels zoals; hoe leg ik aan, een wat ingetrokken tepel, spruw, ongeduldige dreumes, mams soms aan de medicijnen (en dus een tijdje moeten kolven), maar ook wat andere hobbels zoals de leveraandoening van Ariëlle en een ziekenhuisdiëtiste die niet mee wilde werken aan mijn wens om volledig borstvoeding te blijven geven tot Ariëlle zes maanden was.
Ook al wist ze dat borstvoeding super opneembaar is, wat echt een pre is bij kindjes met leverproblemen, maar borstvoeding was niet meetbaar genoeg. Of het was niet vooraf meetbaar, zoals schepjes kunstmatige zuigelingenvoeding wel zijn.

verhaal-146-2.jpgMet veel vastberadenheid, doorzettingsvermogen en een ferme ruggengraat bij de bezoeken aan de diëtiste is het ons samen gelukt, ook dankzij papa die al die tijd volledig achter de borstvoeding stond en staat! En dankzij borstvoeding.com met alle info en persoonlijk advies van Stefan Kleintjes.

verhaal-146-3.jpgEn nu ben ik tien weken zwanger van een kleine beeb en nu neemt de borstvoeding wat af. Ik hoop Ariëlle nog zo lang mogelijk te mogen voeden en het lijkt me fantastisch als we over een week of 30 kunnen tandemen met zijn drietjes. Want dat borstvoeding het beste is voor elk kind, daar ben ik van overtuigd. En ook al is het niet altijd gemakkelijk -zoals alles in het leven-, het blijft prachtig, zo’n in slaap vallend dreumesje aan je borst. Die dan heerlijk tegen mama aan slaapt, ook al zitten we op de drukste verjaardag ooit, of midden in de stad achter een kopje koffie…

Groetjes, Christa