Bedankt dat jullie er zijn

verhaal-310-1.jpg
Beste redactie,

Begin mei 2013 is ons eerste kindje geboren. Deze foto is genomen toen hij zes weken was. Heerlijk aan de borst in slaap vallen, maar wel contact houden. Dat het de eerste maanden enorm zwaar was, is hier niet aan af te lezen. Maar ik besef me meer en meer dat we heel erg blij kunnen zijn dat de borstvoeding zo goed gaat. Bij de start zat alles tegen wat tegen kon zitten: moeder met heftig HELLP-syndroom, een spoedkeizersnede (wegens snelle achteruitgang van moeder, maar ook zoonlief kreeg het moeilijk), moeder en kind gescheiden van elkaar, kind ‘dus’ door de zusters gevoed met flessen, moeder naar Intesive Care en pas vanaf dag drie in het leven van zoonlief weer herenigd. Hij was behoorlijk klein en vond het maar moeilijk, zuigen aan de borst. Maar we kregen veel steun in het ziekenhuis, het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, om de borstvoeding te laten slagen. En het is gelukt, vanaf dat hij een week oud is, leefde hij zes maanden lang op enkel mama’s melk!

Nu eet hij volgens de Rapley/Kleintjes-methode overdag stukjes fruit, groente, rijstwafel etc. Maar de borst is nog de hoofdvoeding, dat laat hij duidelijk merken. Hij heeft de regie, dus ik vertrouw erop dat hij weet wat goed voor hem is. Gelukkig hebben wij een consultatiebureau waar ze erg pro-borstvoeding zijn en zelf ook ‘Eten voor de Kleintjes’ aanraden.
Zoonlief doet het geweldig, zijn moeder krabbelt weer op. En ondertussen genieten we samen van de voedingsmomenten!

Tijdschema

– maandagochtend 8 uur zoonlief ter wereld gekomen met spoedkeizersnede.
– rond 11.30 voor het eerst op mijn buik gelegd en aangelegd.
– rond 17.00 pas weer samen, lekker op de buik liggen en aangelegd.
– dinsdag naar IC gebracht, zoonlief bleef achter op Neo natologie (in een ander ziekenhuis!).
– woensdag eind van de middag weer op kraamafdeling herenigd.

In de afgelopen maanden heb ik veel aan jullie website gehad. Ook al hebben wij zelf nooit getwijfeld om te stoppen, het ging allemaal zó natuurlijk na die eerste week, het was heel fijn om te lezen over langer voeden, hoe gaat het straks als je weer werkt etc etc.

Dus: bedankt dat jullie er zijn. Om in goed Nederlands te zeggen: Keep up the good work!

Hartelijke groet,
Kathelijne