Henk

verhaal-162.jpgAl vanaf het eerste ogenblik dat ik zwanger was wist ik dat ik borstvoeding wilde geven. De geboorte van Henk verliep anders dan we gehoopt hadden. Hij werd met 39.5 graden koorts geboren, dat was reden om hem op de kinderafdeling op te nemen. Toen hij geboren was heb ik hem, met navelstreng, een minuutje op mijn buik gehad, toen de navelstreng doorgeknipt was werd hij meteen meegenomen om zuurstof te krijgen en onderzocht te worden door de kinderarts. Een heftige ervaring, en daar ging mijn droom van mijn kindje op mijn buik en direct de borst geven.

Henk heeft uiteindelijk vier dagen op de kinderafdeling gelegen en ik heb mijn borstvoeding op gang gebracht met de kolf. Gelukkig werd ik in het ziekenhuis erg goed ondersteund in mijn wens borstvoeding te geven.
Ik ging zoveel mogelijk op de voedingstijden naar de kinderafdeling om Henk aan te leggen. Hij moest een bepaalde hoeveelheid melk drinken om zijn glucosespiegel op peil te houden, dit betekende wegen voor en direct na de borstvoeding.

In die eerste twee dagen heeft hij nog kunstvoeding gekregen omdat ik nog niet genoeg melk had om aan de benodigde hoeveelheid melk te voldoen. Ook is de kunstvoeding 1 dag via een maagsonde toegediend.
Toen Henk naar huis mocht ging het snel beter, ik had meer rust waardoor de borstvoeding echt goed op gang kwam.

De tweede dag thuis was Henk ruim 100 gram gegroeid. Deze foto is genomen op onze eerste dag thuis. Door deze start was de wil bij mij nog veel groter om een succes van de borstvoeding te maken. Mijn doel, zes maanden volledig borstvoeding geven, is behaald.

Toen ik na zes maanden weer ging werken wist ik nog niet of ik de borstvoeding nog lang zou volhouden. Het kolven verliep niet prettig op het werk, maar uiteindelijk heb ik daar ook mijn draai in gevonden.
Inmiddels is Henk negen maanden en krijgt hij nog altijd borstvoeding, we stoppen nog niet! Hij groeit er heerlijk op, is heel tevreden en we genieten er allebei nog iedere dag van!

Groeten, Bertina en Henk