Een hartverwarmend tafereel

verhaal-31Ba-liesbeth.jpgGisteren was ik samen met mijn kleine meisje aan het genieten van de eerste lentezon toen we plots getuige waren van een hartverwarmend tafereel: een lammetje dat wakker werd uit zijn middagdutje en meteen op zoek ging naar mamaschaap en gretig toehapte en gulzig begon te drinken.
Je hoefde maar naar dat snel heen en weer zwiepende staartje te kijken om te zien hoe hij ervan genoot! Zo ongelooflijk fijn!
‘Wat kunnen wij mensen het toch nodeloos ingewikkeld maken,’ was de eerste gedachte die spontaan bij me opkwam. Als ik soms van vriendinnen of kennissen verhalen hoor van de eerste kraamweken, de kriebels krijg ik ervan! Baby’tjes niet vaker voeden dan om de drie uur, ‘s nachts baby’tjes op een andere kamer leggen en ze vijf of zes uur niet laten drinken, de eerste dag al meteen een fopspeentje geven in plaats van ze gewoon heel vaak aan te leggen…
En dan schrikken mensen soms dat de borstvoeding niet lukt. Triest word ik ervan.

verhaal-31Bb-liesbeth.jpgDan vind ik dat we op dat vlak nog veel van de dieren kunnen leren: zo ongecompliceerd, zo eenvoudig, zo mooi. Voeden op verzoek in de meest pure vorm!
Het riep bij mij heel wat warme gevoelens op; ik besefte plots weer hoe ontzettend dankbaar ik ben voor die fijne borstvoedingsmomenten die ik al zeven mooie maanden met mijn kleine meisje mag beleven. Soms gulzig van de honger, soms even een paar slokjes ‘voor de gezelligheid’, om even lekker, veilig en geborgen, dicht bij mama te zijn. We genieten met volle teugen en hopen nog een tijdje te kunnen doorgaan.

Vriendelijke groetjes,
Liesbeth

En het briefje wat erbj kwam!

Beste Stefan,

Ik ben de trotse mama van een lieve schattige dochter van bijna zeven maanden en ondertussen een echte fan van borstvoeding, en dus ook van borstvoeding.com. De borstvoeding gaat eigenlijk van het begin af aan al vrij vlot, toch waren er ook wel eens moeilijkere momenten, zoals twijfel of ik nog wel genoeg melk had, terug aan het werk moeten en de eerst keren kolven, en de zogenaamde goedbedoelde adviezen van familie dat het wel eenns tijd werd/wordt om te stoppen… En dan was jouw website voor mij altijd een grote steun. De vele informatie is enorm nuttig, de columns zijn leuk om te lezen en vaak heel herkenbaar, de wekelijkse ingezonden foto’s zijn elke keer weer hartverwarmend. Met andere woorden: doe zo verder!
Deze week had ik een hele mooie ervaring die me heel erg is bijgebleven en die ik daarom ook graag wou delen met jou en eventueel ook met andere borstvoedende mama’s. Ik ben zelf geen groot schrijver maar misschien kan dit jouw of een medewerker inspiratie geven voor een column; past wel in de sfeer van de lente?!

Liesbeth