Gelukt

verhaal-35-gelukt.jpg
Wij zijn ontzettend trots op de bijgevoegde foto. Kiran is hier zes maanden en krijgt nog steeds uitsluitend borstvoeding. Wij zijn hier zo trots op omdat het niet zonder slag of stoot ging. Het was voor ons vanzelfsprekend om borstvoeding te geven aan onze zoon, dit lukte ook goed. Echter na 2,5 maand kreeg ik een behoorlijke dip in de voeding; Kiran werd heel onrustig aan de borst, het leek wel of hij niet genoeg kreeg. Het spookte al door m’n hoofd dat ik moest stoppen maar m’n gevoel wilde dit echt niet!

Toen heb ik m’n verloskundige, die tevens lactatiekundige is, gebeld. Zij adviseerde om na elke voeding te kolven, ook al komt er niets ik zou toch de productie stimuleren. Dit heb ik drie dagen gedaan en toen was het weer op peil!

Toen Kiran 4,5 maand was ging het weer niet goed, hij raakte gewoon overstuur aan de borst en het kolven op m’n werk gaf geen opbrengst meer. Maar lang leve een ontzettend lieve partner en de lactatiekundige! Zij hebben me ontzettende gesteund want ik heb het heel zwaar gehad, het duurde in totaal drie weken tot het weer goed was. Niet alleen lichamelijk vond ik het zwaar, ook in m’n koppie. Ik wilde Kiran zo graag borstvoeding geven! In die weken heb ik Kiran heel veel aangelegd en gevoed met een fles kunstvoeding ernaast (was helaas door voorraad moedermelk heen). Als hij echt niet genoeg uit de borst kreeg, gaf ik de fles na. Gelukkig was dat niet zo heel vaak nodig. Nu gaat het weer super! Voldoende voeding, ben heel langzaam weer een voorraad in de vriezer aan het opbouwen. We zijn ook langzaam begonnen met bijvoeden, maar Kiran heeft veel liever de borst! Ontzettend strelend voor moeders natuurlijk! M’n lieve mannetje aan de borst daar word ik dus echt gelukkig van.

Zonder de steun en liefde van m’n partner had ik het denk ik niet volgehouden en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Hij is ook trots op mij want bijgevoegde foto kreeg ik ingelijst voor Moederdag!

En wat ik tegen alle moeders zeg, gaat het niet? Stop niet maar schakel hulp in, het komt bijna altijd weer goed!

Groet van Gonda