Van borst naar fles naar borst

verhaal-367-1.jpgOp 11 maart 2015 is onze prachtige zoon Danique geboren om 16.35 na een zware bevalling met veel rugweeën die ik alleen maar staand kon opvangen. Op advies van een voorlichtingsavond over borstvoeding ben ik met 37 weken al begonnen met kolven waardoor ik al een flinke voorraad had in de vriezer en waardoor mijn productie goed op gang kwam.
Danique dronk de eerste 24 uur nog niet veel uit de borst was misselijk door de bevalling maar na 24 uur hapte hij goed aan en dronk effectief.
Van de kraamzorg veel technieken en handvatten gehad om op de juiste manier borstvoeding te geven. Ik belandde zelf alleen na zes dagen in het ziekenhuis met vele complicaties en moest een heftige pijnmedicatie en morfine dit in combinatie met de borstvoeding vond ik geen optie.

verhaal-367-2.jpgDanique moest over naar kunstvoeding en over op de fles. Mama was boos verdrietig en bang dat hij de borst niet meer zou willen. Maar zo makkelijk als dat hij de borst pakte zo makkelijk nam hij ook de fles met de kunstvoeding.
Na twee dagen werd de medicatie gestopt en kon hij weer terug naar de borstvoeding wat hij met gemak deed en nog steeds doet.
Ik vind borstvoeding geven echt bijzonder en echt een mooi momentje samen van zoon en mama en hoop dit nog heel lang samen te mogen doen met Danique.

Liefs Deborah