FAQ 10: Praktische vragen over tafelstoelen/slabben/bestek etc.

Iedere kinderstoel is bruikbaar

Sommige kinderstoelen kun je aan de tafel schuiven zodat je kindje van de tafel kan eten (bijvoorbeeld de Trip trap), bij andere stoelen zit een blad waar je het eten op kan leggen.
Je kunt een oude doek of kleed onder de kinderstoel leggen. Dit is snel buiten uit te kloppen en zorgt voor minder vlekken op de vloer. Een zeil of oude kranten kunnen natuurlijk ook.

Slabbetjes zijn, zeker bij experimenteren met min of meer vloeibaar eten, nooit groot genoeg. Geeft niks, daar heb je wasmachines voor.

Jozine

“Ik had bij de Hema drie slabbetjes gekocht, maar die blijken gewoon echt te klein te zijn.”

Voor eten dat nogal nat is, zoals meloen en nectarine, kunnen plastic slabben handig zijn. Verkrijgbaar bij o.a. de H&M en de Prenatal. Silly Billyz verkoopt slabben met mouwen van regenpakstof en een voorkant van fleece. De stof neemt het vocht op en de regenpakstof zorgt er voor dat de kleding eronder niet nat wordt. Ze zijn in twee uitvoeringen te koop: kort (slab lange mouw) en extra lang (Messy Eater). Ideaal.

Het beste bestek zijn de handjes van je kindje! Je zult verbaast staan hoe snel je kindje zijn motoriek zal verbeteren waardoor hij steeds makkelijker eten kan pakken. Gebruik speciaal kinderbestek als je je kindje met bestek wil laten eten. Aan ht vorkje bijvoorbeeld zitten dan geen scherpe punten.

Eten van een bordje kan niet ieder kindje! Het is voor je kindje heel verleidelijk om het bordje als speelgoed te gebruiken! Als een bordje nu niet lukt, kun je het later nog eens proberen, gelukkig kan je kindje ook prima direct van de tafel eten.

Handige tip!

Daniëlle: “Freek kreeg al snel een plastic vorkje in de hand bij het eten. Vond hij leuk en hij begon ook snel zelf te (proberen te) prikken.”

Karin: “Bij Ikea hebben we een zakje plastic bestek gekocht. Roze, oranje, groene, blauwe en gele vorken, lepels en messen.
Het was eigenlijk bedoeld als extra bestek voor een feest, maar wat blijkt?
Perfect bestek voor onze Olivia van tien maanden!
Ze kan het goed vasthouden, het ziet er vrolijk uit en… op de vork kun je heel goed zacht fruit prikken zonder dat zij zich aan de punten kan bezeren. Dat lukt met zogenaamd kinderbestek niet, die punten zijn te stomp.”

Met dank aan

  • Femke mv Mette, Jozine mv Jelmar, Daniëlle mv Freek, Tonny mv Thomas en Wouter, Griet, Aleid en Karin mv Olivia.

Samengesteld door

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden