Foto’s stereovoeden

stereo-0.jpg

Heb je ook een stereo borstvoedingsfoto en/of een mening over stereovoeden?
Stuur een mail met een grote scherpe onbewerkte foto aan de stereoredactie!

Foto’s en verhalen

stereo-33.jpgVier babies, Vier borsten: kwartet! Twee zussen, vier nichtjes waaronder een drieling. Wat een geluk om zo samen te voeden.

stereo-32.pngHallo! Mijn zussen en ik hebben alle drie het afgelopen jaar een baby gekregen en geven ook alle drie borstvoeding. Laatst zaten we op een verjaardag bij elkaar en hebben we dit momentje kunnen vastleggen. ԬOmdat ik op Facebook lid ben van jullie pagina, wilde ik dit met jullie delen. Dit komt vast niet heel vaak voor en voor ons waarschijnlijk de enige periode waarbij drie zussen tegelijk borstvoeding geven. Leuk toch? Derrie

stereo-31.jpgAllebei in mei 2013 zwanger, allebei in februari 2014 bevallen, allebei een jongen en allebei groot voorstander van borstvoeding!
In onze omgeving wordt veel kunstvoeding met een fles gegeven, wat een mazzel voor ons dat wij al onze ervaringen van het opstarten tot nu aan toe met elkaar hebben kunnen delen. We hebben elkaar gesteund in de pittige momenten van het opstarten en we begrijpen elkaar als we het hebben over de intense momenten.
Ook de nachtvoedingen hebben zo hun charmes, beide mannen vragen ‘s nachts om hun moeder.
Onze zoontjes zijn nu negen maanden en wat genieten wij van het moederschap!
Liefs de schoonzussen

stereo-30.jpg

Hierbij een foto van mij (Marjolijn) en Mariet stereo voeden tijdens het Mamacafè Zeewolde vandaag. Heerlijk genoten van het zonnetje ;-))

stereo-29.jpg

Misschien is dit een leuke toevoeging voor het stereovoeding bericht? Het gaat niet om twee babies, maar om een baby en poes. Wat achtergrond: onze poes is door omstandigheden heel jong bij ons in huis gekomen. Ze heeft daardoor een tic: ze sabbelt graag eindeloos op de trui van mijn man, altijd op dezelfde plek. Ze duwt ook met de pootjes, maakt luide slurpende geluiden en spint loeihard. Het is echt droogdrinkenken wat ze doet. Zo geven mijn man en ik gezellig saampjes de borst!

Groetjes, Hanneke

stereo-28.jpg

Kijk nou, gezellig synchroon voeden met m’n schoonzus in haar gepimpte caravan op een dagcamping. Noortje is anderhalf, Flore zes maanden.
M’n andere lieve schoonzus maakte de foto.

Groetjes, Lenneke

stereo-27.jpg

Hoi Stefan, hierbij een leuke foto voor je collectie over stereovoeden. Cilfa en haar dochter Kyra en ik, Anne, met Emilia. Even bijtanken tijdens de derde draaidag voor onze film ‘Lang(er) borstvoeding geven.

stereo-26.jpgHana (20mnd) en Noor (18mnd) zitten al geruime tijd samen op zwemles. Soms is het water zo koud dat de dames tijdens (en na) de zwemles iets warms nodig hebben. Zo ook 15 december 2010 tijdens het afzwemmen voor hun guppy 1 diploma.
Het water was zo koud dat beide dames blauwe lipjes hadden. Na de les dus snel aan de borst. Eerst in het water en daarna op de kant.
We vonden de foto’s zo leuk dat we ze maar even ingestuurd hebben.

Groetjes, Gemma en Diana

Meer stereofoto’s van Gemma en Diana in de borstvoedingwidget.

stereo-25.jpgTja gewoon twee vriendinnen die samen hun baby voeden op de bank een heel speciaal moment, daarnaast heel fijn voor mij…
Na heel lang de eerste te zijn geweest in de vriendengroep met een kindje… eindelijk iemand dichtbij waar ik het allemaal mee kan delen.

Annika

stereo-24.jpgOok hier een stereovoedingsfoto. Nou ja… een ‘alsoffe’. Maar gezellig was het wel!
Ik zit hier met dochter Anna van twee, zij voedt Saartje. En ik voed de kleine Mattias, van toen bijna drie maanden jong.

Groet, Joke

stereo-23.jpgEen zussenaangelegenheid!

Hier links op de foto zien jullie mij, Eline met mijn zoontje Daniël van net één jaar. Naast mij zitten mijn zussen Margrietha met haar dochter Maud van acht weken en Jeaniene met haar dochter Anouk van negen weken. We zien elkaar mede door de komst van onze kindjes zeer geregeld en borstvoeding is dan natuurlijk een veelbesproken onderwerp! Als we bij elkaar op visite zijn, heerst er een gezellige, vertrouwde en intieme sfeer, waarbij we ondertussen onze kindjes lekker op verzoek voeden.
We zijn nu twee keer bij een bv-bijeenkomst geweest, waarbij deze foto is genomen. Al pratende over borstvoeding gebeurde ‘t ineens spontaan en voor de eerste keer dat we tegelijk aan ‘t voeden waren.
Hopelijk hebben we samen nog heel vaak van dit soort borstvoedingsmomentjes!

stereo-21.jpgEen bruilofts-stereovoedfoto!

Al bijna zolang ik mijn dochtertje Floor voedt (nu ruim 19 maanden) lees en bekijk ik borstvoeding.com met veel plezier. Jammer genoeg heb ik de site pas ontdekt na de kraamtijd, anders had het me een hoop opstartproblemen (door zeer slechte begeleiding in het ziekenhuis) gescheeld.
Ik heb echter nooit eerder een foto van ons ingestuurd. Toch wil ik graag een van de meest bijzondere foto’s die ik in mijn bezit heb met jullie delen.

Toen ons dochtertje nog net geen acht maanden oud was, zijn mijn man en ik getrouwd, op 6 juli 2009. De directe aanleiding voor de bruiloft (mijn vader was ongeneeslijk ziek en is uiteindelijk twee maanden na de bruiloft overleden) was niet zo vrolijk, maar toch was het een prachtige dag met familie en goede vrienden. Onder die goede vrienden ook mijn lieve vriendin (en mede bewust-jonge-mama) Esther (die de vier verhalen Vier keer is scheepsrecht? schreef) met haar vierspan.

Nadat Floor de hele dag alle vreemde zaken van de bruiloft over zich heen had laten komen en daarbij vrolijk als altijd was gebleven, had ze in de namiddag toch echt behoefte aan haar voeding en een momentje met mama. Voeden in je trouwjurk maak je als het goed is maar één keer mee, dus dat moest op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Ook Chaevynn, de zoon van Esther, bleek honger te hebben, en ze voegden zich gezellig bij Floor en mij. Kortom, de meegestuurde foto kan het beste omschreven worden als een bruilofts-stereovoedfoto!

Groetjes, Helen, moeder van Floor (19 maanden)

stereo-22.jpgNu Helen haar (onze) stereovoedfoto heeft ingestuurd, kan ik natuurlijk niet achterblijven. Dateerde de eerste foto van 6 juli 2009, deze foto is van bijna een jaar later, op 8 juni 2010. Nu dus zonder trouwjurk, maar wederom hadden wij een stereovoedmoment. Floor is op deze foto precies negentien maanden en Chaevynn is ruim het jaar gepasseerd.
Zoals Helen al aanhaalde; ik heb jullie een jaar geleden de verhalen Vier keer is scheepsrecht? ingestuurd en nu kan ik dus vol trots melden dat deze vierde keer scheepsrecht is gebleken!! Chaevynn is bijna dertien maanden en een heerlijke boobaholic. Wij zijn nog lang niet klaar met de borstvoeding!

Groetjes, Esther

stereo-20.jpgHierbij een foto van mijn Amerikaanse vriendin Lauren met haar dochter Leila (vijftien maanden) en mij met mijn dochter Paulien van zes maanden. Lauren woont met haar dochter en Russische man in Moskou en kwam bij ons op visite. Ik had tot die tijd nog nooit echt in het openbaar gevoed.
Tijdens een bezoek aan Marken heb ik voor het eerst in het openbaar gevoed, samen met Lauren. Het ging erg goed en voelde prima. We hebben tijdens hun bezoek nog vaak samen (in het openbaar) gevoed!

Groeten, Suzanne

stereo-19.jpgDit ben ik (Annelies, links) met Josefien en Marinke, geboren op 18 september jl. Naast mij zit mijn zus Marianne met Jasper, geboren op 23 oktober jl.

Met veel plezier heb ik mijn dochter (nu bijna vijf) en mijn zoontje van bijna drie zo’n anderhalf jaar borstvoeding gegeven. Toen ik vorig jaar niet zwanger bleek te zijn van één, maar twee kindjes, was ik bang niet lang zelf te kunnen voeden. Ik zag allemaal beren op de weg. Maar… de meiden zijn inmiddels bijna een half jaar en ik voed ze nog met heel veel plezier! Een heel nieuwe ervaring om twéé van die schattige koppies te zien drinken.

Vijf weken na de geboorte van de tweeling werd mijn zus voor het eerst moeder. Heel bijzonder samen zwanger te zijn en nu om kindjes te hebben die net zo oud zijn. En dan ook nog allebei succesvol zelf voeden! Dat moest maar eens op de foto. Met dank aan mijn moeder, die er een heleboel knipte.

Groeten van Annelies

stereo-18.jpgHallo fotoredactie, dit zijn Yvonne met Joanne (4 februari 2009) en Marianne met Levi (14 december 2009). Levi en Joanne krijgen allebei borstvoeding vanaf de eerste dag.
Hier en daar wat (opstart)probleempjes, maar met een gezonde portie inzet en goede informatie en begeleiding kom je een heel eind. Het is gaaf dat we in elkaar een hoop steun en herkenning vinden, allebei getrouwd, jong moeder en natuurlijk de borstvoeding.

Tijdens de foto waren Yvonne, Joanne en Thirsa op kraambezoek bij Levi, Marianne en Leendert. Levi kreeg heerlijk de borst en Joanne wilde ook een slok. Levi liet zich niemand afleiden, maar Joanne wil altijd alles in de gaten houden. Ze vond de kleine Levi erg interessant en liet snel los om hem van dichtbij te bekijken.
Ineens kreeg ze door dat Levi aan de borst lag. Een blij gilletje, een grote grijns en een wijzend vingertje als gevolg. Joanne keek nog eens en dook toen snel weer naar Yvonne om verder te drinken. Stel je voor dat mama intussen besluit dat je tijd om is!
We hebben er smakelijk om gelachen.

Bedankt voor de site met alle informatie, net als onze vloeibare liefde voor onze kinderen, is de informatie op deze site goud waard!

Groetjes van Marianne en Yvonne, voorlopig nog zeker bv-mama’s!

stereo-17.jpgBeste Stefan,
op deze foto staan wij, twee zussen op de foto met onze zonen. Links zit Natasja met Julian en rechts Nadine met Jasper. In het voorjaar van 2009 kwamen wij erachter dat we beide zwanger waren, geweldig vonden we dit. Het is zo speciaal om samen zwanger te zijn. Onze uitgerekende data lagen 1 week uit elkaar!

Beiden waren er al snel over uit dat borstvoeding gegeven zou worden. Natasja voor de tweede keer want zoon Dean heeft dertien maanden mama’s melk gedronken en Nadine voor de eerste keer. De jongens werden uiteindelijk elf dagen na elkaar geboren in december 2009.

Het speciale is dat op de dag dat deze foto werd genomen we elkaar’s zoontje voor het eerst zagen, want ze zijn namelijk 2500 km uit elkaar geboren. Julian in Nederland en Jasper in Moskou. Samen erg gezellig en relaxt onze mannetjes voeden bij onze ouders op de bank. In de twee weken dat Nadine en Jasper hier in Nederland waren hebben we wel tig keer samen gevoed, maar deze eerste keer was erg speciaal!

Groetjes, Nadine en Natasja

2009-38-1.jpgHallo, na al weken met plezier de foto’s op jullie site te hebben bekeken heb ik nu dan ook een foto om in te sturen. Mijn dochter Hanna wordt deze week zes maanden en smult al deze tijd volop van mama-melk. En sinds kort ook af en toe van groente en fruit!
Ik vierde deze week mijn verjaardag en terwijl Hanna trek kreeg wilde ook haar vriendinnetje Nora van twee maanden wel drinken bij haar mama. Emy van vijftien maanden had vlak daarvoor al wat gedronken bij haar moeder maar vond het geen enkel probleem om voor de foto nog een slok te nemen.
Groeten, Esther

Noot: deze foto is toen de foto van de week geworden!

stereo-16.jpg
Ons zoontje was ruim tien weken en toen was zijn nichtje net een dag oud. Dat was dus wel een foto waard om twee nieuwbakken moeders samen te zien voeden. Helaas is mijn schoonzusje na anderhalve maand gestopt met borstvoeding omdat ze het niet leuk/prettig vond, maar dat is uiteraard haar keuze. Toch was het wel leuk om een tijdje samen te kunnen voeden en ervaringen uit te wisselen. Nu bellen we elkaar gewoon over hoe het met de kleintjes gaat en hebben hierdoor een veel betere relatie gekregen. Baby’s zouden eens moeten weten wat ze allemaal teweeg brengen 🙂 In onze familie hebben de twee kindjes een hele positieve invloed en brengen ze ons allemaal een stuk dichter bij elkaar.
Volgend jaar komt er, zoals het er nu naar uitziet, nog minstens één kleine bij, als het er niet twee zijn. Gezellige boel en wellicht levert dat nog meer mooie plaatjes op met voedende moeders.

Met vriendelijke groet, Esther en Luca

stereo-15.jpgNooit gedacht, toch nog gelukt: samen voeden!

Nooit gedacht, omdat we én nooit gedacht hadden nog kinderen te hebben die in hetzelfde kalenderjaar geboren zouden worden én omdat bij beiden borstvoeding geven niet altijd zomaar is gelukt.

De foto is midden december 2008 genomen. Links zit Désirée (34) met Niels (Désirée‘™s tweede kind van een week), rechts Annemieke (35) met Finn (negen maanden, Annemieke‘™s derde kind). Eigenlijk komen dit soort momenten veel te weinig voor, want het blijft heel bijzonder om zo‘™n moment te delen.

Met vriendelijke groet, Annemieke

stereo-14a.jpg
Op 7 januari is mijn tweede dochter Noraly geboren en op 25 januari mijn neefje Manu. Tijd dus voor een foto van stereo-voedende zussen. Maar voor dochter Alivia, 21 maanden, was dit een beetje veel ‘borst’ dus besloot zij te gaan voor triple-voeden.
Aliva drinkt het liefst ‘amen’ (samen) met haar zusje… en ik, ik groei erin mee, had dit nooit verwacht maar vindt het ondertussen wel de meest mooie momenten die er zijn.

Lieve groet, Marlies

stereo-14b.jpg

stereo-13.jpg
Hoi Stefan, hierbij stuur ik je een prachtige stereovoed-foto van Mirjam & Thijmen en Eline & Tijn!

Mirjam en ik waren bijna tegelijk zwanger en onze zoons schelen uiteindelijk zes dagen. Hier zie je dus Tijn en Thijmen heerlijk drinken van hun mama‘™s melk. De mannekes zijn hier zo‘™n vijf maanden oud.
Voor mij is dit best een bijzondere foto, omdat bij mijn vriendin het borstvoeden met haar oudste dochter niet is gelukt door specifieke omstandigheden. Het meisje kon echt niet aan de borst drinken. Maar nu is hun zoon al ruim 5,5 maand aan de borst! De eerste weken verliepen niet gemakkelijk, maar ze hebben doorgezet en dat heeft resultaat gehad! Ik ben super trots op ze!

Voor de mama’s is het heel fijn dat we samen zwanger waren en konden kletsen, urenlang :-)! en dat we nu veel kunnen delen over het borstvoeden!

Groetjes, Eline

stereo-12.jpgHierbij een foto van Anne en mij met onze zoontjes Jurre en Stef. Hier zijn ze zeven en zes maanden. Anne en ik zijn vriendinnen en collega’s en sinds ruime tijd dus ook borstvoeders in hart en nieren. Helaas wonen we niet echt dicht bij elkaar, maar via de mail kunnen we lekker ‘kletsen’ over borstvoeding, klagen, ideeën opdoen enz. We hebben echt het gevoel dat we met niemand anders zo over borstvoeding kunnen praten als met elkaar.
Anne heeft een lastige start gehad met de borstvoeding, maar heeft er, heel knap vind ik, heel veel energie ingestoken en met resultaat!! Nu is ze aan bijvoeden volgens de rapley-methode wat zeer goed gaat. Bij mij ging de borstvoeding heel makkelijk, maar het bijvoeden gaat niet zo als gehoopt.
Waar we het nu ook over hebben is wanneer we gaan stoppen met de borstvoeding. Dan komen we beiden tot de conclusie: Nu nog niet, het is nog te leuk en fijn!!

Groetjes, Debby

stereo-11b.jpgHier geef ik mijn eerste zoontje Lukas van drie maanden de borst, terwijl mijn zus Ellis haar derde zoon Roèl van een paar uur oud de borst geeft! Deze foto is al anderhalf jaar oud en beide kinderen krijgen nog steeds borstvoeding. Haar twee andere zoons hebben ook lang borstvoeding gekregen, dus mijn zus had al flink wat ervaring en de borstvoeding verloopt dan ook prima bij haar en Roèl. Bij mij ging het de eerste 3,5 maand vreselijk moeilijk, maar ik heb doorgezet. Borstontstekingen, spruw, diepe kloven en een depressie, alles hebben we meegemaakt en toch doorgezet met de borstvoeding. Na een bezoek van een lactatiekundige is het helemaal goed gekomen en geniet ook Lukas nog elke dag!

Groetjes, Rieneke & Lukas en Ellis & Roèl

stereo-2.jpgHier zie je mij met mijn vijf maanden oude zoon Leon en mijn beste vriendin met haar zes weken oude dochter. De foto is ongeveer drie weken geleden gemaakt. Ik heb ‘m ‘diner voor twee’ genoemd 🙂

Ik wil vooral mijn vriendin een hart onder de riem steken. Na een zware zwangerschap verliep haar bevalling niet helemaal zoals gehoopt en haar prachtige dochter is geboren met een ongeplande keizersnee. Na een moeizame start met de borstvoeding, veel borstonstekingingen, spruw, overproductie en tepelkloven loopt nu eindelijk alles gemakkelijk!
Ik ben dan ook erg trots op haar dat ze zo heeft doorgezet en heeft volgehouden!

Dit was een van onze eerste uitstapjes samen, de kids moesten nog even eten voor vertrek, dus dan krijg je dit resultaat! Mijn zoon krijgt op dit moment nog de ochtend- en avondvoeding van de borst, dit was een van zijn laatste borstvoedingen overdag.
Daarom vind ik deze foto ook nog extra bijzonder!

Groetjes Patricia

stereo-1.jpgHier een foto van mij en mijn vriendin Christy. Je zou het tandemvoeden kunnen noemen, of stereovoeden 😉

Hier ben ik op kraambezoek bij baby Emma van drie dagen; ja ze ligt er echt in het gestreepte dekentje! en geef ik gelijk mijn eigen zoontje Mas, toen 2,5 maand, de borst.

Dit was de eerste keer dat we samen voedden, intussen is dat nog veel vaker voorgekomen, ook onderweg of gezellig samen op een bankje in de dierentuin.
Emma is inmiddels vijf maanden en Mas 7,5 en beiden genieten nog steeds van de borstvoeding!

Groeten, Esther

stereo-9.jpgHallo, ik heb nog een mooie foto van stereovoeden. Alex (6) en Nicôle (3) zijn zo gewend aan het beeld dat het vanzelfsprekend is dat de poppen ook bv krijgen. Dus vandaar samen op de bank de poppen stereovoeden.
Groetjes Wanda

stereo-6.jpgStereo voeden… voor mij al vrij vanzelfsprekend maar ik wist niet dat het beestje nog geen naampje had. Deze foto is al een tijdje terug (juli jl) genomen in Burger’s Zoo in Arnhem. We hadden een uitje met wat moeders van het Jip en Janneke-forum, het forum met als motto ‘˜hart voor borstvoeding‘™. Tja, en dan hebben er af en toe kindjes trek of krijgen spontaan trek als ze andere kindjes aan de borst zien (zoals mijn zoon). Op de foto Françoise met zoon Mark van tien maanden, Sietske met haar zoontje Sil van slechts een paar weken oud en rechts ik met mijn zoon Matthijs van zestien maanden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, zeg maar.

Groetjes, Lisette

Stereovoeden kan heel erg gezellig zijn. Bij onze zoon heb ik wel vaker samen met m‘™n vriendin gestereovoedt Helaas hebben we hier geen foto‘™s van. Onze zoon was twee weekjes jonger als haar dochtertje.

Wat ik destijds wel eens minder leuk, soms zelfs moeilijk vond, was dat haar dochtertje veel sneller dronk. Binnen twaalf minuutjes waren ze klaar. En onze zoon, tja die deed rustig drie kwartier tot een uur over zijn voeding. Natuurlijk wilde we ze niet met elkaar vergelijken, maar als je een half uur later nog zit, word je wel heel erg met je neus op de feiten gedrukt. En van elkaar weten hoe lang of kort de ander voedt, is echt anders als het zien.

Ik zou het fijn vinden als jullie andere moeders, die graag willen gaan stereovoeden hierop willen wijzen. En dan met name op het feit dat elk kindje uniek is, ook in zijn of haar borstvoeding. En dat ze ondanks alles gewoon de rust moeten bewaren en lekker hun eigen ritme en dat van hun baby moeten blijven volgen.

Groetjes Anja mv Dion (07-09-2004 en 15 maanden bv) en Leonie (18-06-2008 en nog volledig aan de borst).

stereo-7.jpgHallo redactie! Gelukkig heb ik een hoop stereo voedmomenten, vooral samen met mijn goede vriendin Nynke. Nooit gedacht dat ik mijn knulletje zo lang zou voeden, maar vooral die herkenning en samen voeden maakt het dat ik me niet alleen voel als langvoedster. Deze foto is voor mij extra speciaal omdat deze is gemaakt tijdens de recordpoging op de borstvoedingsontmoetingsdag in Amersfoort aan het begin van de Wereld Borstvoeding Week. Hier dus Nynke samen met haar dochter Renée en ik met mijn zoontje Kyan.

Groet van Ageeth Hendriks en een nog steeds van de borst genietende Kyan!

stereo-8.jpgIk kom veel op bewustouderschap en daar hebben we regelmatig een forumuitje. Gezellig kletsen met elkaar over de kindjes, borstvoeding, ouderschap en dat soort dingen. Het leuke aan een uitje met vrouwen die op dat forum komen is het feit dat je ongegeneerd samen de baby’s kunt voeden. Dat soort momenten geeft toch net wat meer empowerment, niemand kijkt raar op want iedereen doet het immers net zo.
Deze foto hebben we tijdens het uitje gemaakt in Ballorig in Utrecht. Van links naar rechts, Annet met Nyls, Esther met Michael, Astrid met Matthia en Patricia met Karlijn.

Groetjes van Annet Janssen
mama van Roy 6, Yannick 4, Kylian 2 en Nyls (27-05-2008)

Beste redactie, ik heb weleens samen met een vriendin van zwangerschapsgym gevoed en ook kom ik maandelijks naar de bijeenkomst voor borstvoedende vrouwen. Daar gebeurt het ook regelmatig dat meerdere vrouwen hun baby tegelijkertijd aan de borst hebben. Ik vind vooral dat laatste erg stimulerend. Het is voor mij altijd even weer in contact komen met vrouwen waarvoor het normaal is dat ze hun kind voeden met hun eigen melk.
Daarnaast heb ik ook eens simultaan gekolfd met een oud-collega. We gingen samen naar dezelfde conferentie, haar kindje was toen vijf maanden oud en die van mij van drie. Het was erg onwennig om niet in onze eigen omgeving te kolven, maar in de EHBO kamer van een gebouw waar we anders nooit zijn. Het was wel erg gezellig, hoewel dat de opbrengst niet ten goede kwam. En we hebben onze tijdelijke kolfkamer ook nog gebruikt voor een kort werkoverleg…

Groetjes, Janine

stereo-4.jpgMichael, links op de foto is vandaag één jaar. Taart wilde hij niet, maar borstvoeding des te meer. En zoals altijd is het een hele sociale gebeurtenis. Luuk, het jongetje rechts is bijna vijf maanden, dat zou je niet zeggen, zo’n beer als het is.

Groet van Esther

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen