Handleiding voor Papa’s & Borstvoeding

pp1.jpgWe openden een nieuwe rubriek: papa’s en borstvoeding! Minka, een trouwe lezer schrijft ons: Een gemis op de website vind ik de info gericht op papa’s die volgens mij ook een sleutelrol spelen in het slagen van de borstvoeding. Gebaseerd op de superpapa die mij steunt, mijn eigen ervaringen en ideeën heb ik een soort handleiding geschreven voor de papa. Ik hoop dat jullie het plaatsen als column of ergens anders gebruiken of het zien als start voor een nieuwe categorie op de fantastische website!

Het zeven stappenplan voor de man om van borstvoeding een succes te maken

 • Bereid je goed voor! Ontdek de bijzondere eigenschappen van de twee sterke punten van de moeder van je kind. Ga tussen het behangen van de babykamer en het test-rijden van de kinderwagen door, mee naar de borstvoedingscursus om alles te leren over de productie van moedermelk en mogelijke defecten die zich voor kunnen doen. Zet het telefoonnummer van de lactatiekundige in je telefoon, je weet maar nooit wanneer je het nodig zult hebben.
 • pp2.jpg

 • Verdedig je fort. De eerste uren en dagen na de geboorte zijn belangrijk voor de start van de borstvoeding. Bewaak als een leeuw je vrouw en kind. Jaag onnodige indringers weg, signaleer foute adviezen en zorg voor rust, zodat er veel huid op huid contact mogelijk is en de productie van de melk op gang kan komen.
 • Wees koelbloedig. In de jungle van hormonen en onzekerheid is het essentieel dat de papa het hoofd koel houdt wanneer problemen de aanval openen. Het is jouw taak om de mama er doorheen te slepen en te zorgen dat ze geen pijn heeft. Vertel haar dat ze het echt kan, kijk op borstvoeding.com voor tips en
  bel een lactatiekundige voor advies.
 • pp3.jpg

 • Vertrouw op de natuur. Borstvoeding is gebaseerd op de eenvoudige wet van vraag en aanbod. Wanneer de vraag tijdig gesignaleerd wordt en beantwoord wordt met aanbod, zal de productie op peil zijn. Geen enkele noodzaak dus om over te stappen op het meten is weten van kunstmelk. De ingrediënten van de borstvoeding worden precies afgestemd op de behoefte van de baby en is dus een product van de allerhoogste kwaliteit! Vergelijk het met een Ferrari, waarom zou je dan kiezen voor die Trabant.
 • Geniet! Niet alleen van die prachtige grote borsten. Maar ook van het moment waarop je je kindje uit bed haalt om naar mama te brengen om te
  drinken, de rust wanneer je kindje drinkt, de
  nachten dat je kindje tevreden bij de mama
  aan de borst ligt en weer lekker in slaap valt.
 • verhaal_46.png

 • Start tijdig met fles-drink-training. Start zodra je kindje zes weken is met het dagelijks laten drinken van mamamelk uit een fles en doe dit elke dag. Verslap niet! Ook Johan Cruyff wist niet na 1 dag hoe hij moest voetballen! Het gevaar van ontroostbare huilbuien door de hongerklop en de nodige stress ligt altijd op de loer.
 • Ken je feiten. De WHO heeft als richtlijn dat kindjes de eerste twee jaar borstvoeding zouden moeten krijgen. Dit heeft allerlei gezondheidsvoordelen en zorgt dus voor minder defecten op latere leeftijd. Zorg dat kritiek afgeweerd wordt met deze kennis als wapen en informeer waar mogelijk andere papa’s.

Zet ‘m op, houd vol en veel plezier!

Met dank aan de papa van Diego. Zonder jouw hulp, vertrouwen en extra ritjes met mama melk naar de opvang had ik het niet al zestien maanden kunnen doen die borstvoeding.
Hartelijke groet van Minka.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden