Verhaal naar aanleiding van de acties van mijn zoon

verhaal-91-1.jpgOnze zoon is 2,5 jaar en weer helemaal in de ban van mamamelk. Zijn nichtje krijgt de borst en dat vind het kleine mannetje zo vreselijk bijzonder dat het er de hele dag over gaat.

Dat het er over gaat is één, maar onze zoon is er zo van overtuigt dat mamamelk het mooiste, leukste en lekkerste is wat een kind kan overkomen, dat hij heeft besloten dat er voor hem ook nog wel wat in voorraad is. Dit veroorzaakt wat aanvallen op mama’s borsten; mama, petels (lees: tepels) kijken? Rollenspelen met de poppen en grote vragende ogen onderstreept met de opmerking ‘Tom ook mamamelk drinken? Ja of nee of ja?’ Helaas, de ooit aanwezige mamamelk is volledig opgedronken, leeggezogen en opgedroogd. Maar volgens de kleine man geeft dat niets en kunnen we zo nieuwe halen. Dat gaat lastig worden als papa en mama hebben besloten dat er geen derde ukkepuk bij komt en als gevolg daarvan er ook geen mamamelk meer toeschiet.

En eigenlijk vind ik dat jammer. Ik wil echt geen derde kind meer, mijn lichaam vindt de draagtijd niet leuk en over het baren doe ik zo lang dat daar de lol ook niet in te zoeken is. Maar toch zou ik nog best een kind aan de borst willen. Dat knusse samen gevoel en vooral het aparte sfeertje van een donkere nacht met een half slapend en half drinkend kind.

verhaal-91-2.jpgIk ben supertrots op m’n schoonzusje, waarbij het een hoop gepriegel met cupjes en veel stress en verdriet bij de eerste niet gelukte poging gekost heeft en ze na wederom wat gepriegel wel ons tweede nichtje aan de borst heeft gekregen. En ook zonder dat dit gelukt was, was ik rete-trots geweest. Maar wat kan ik er nu van genieten als ik dat kleine mooie meisje zie die vol overgave ligt te drinken. Ik voel spontaan mijn borsten weer volschieten!

Ik ben niet van de mamamelk-maffia en ik ben van mening dat een kind aan liefde veel meer heeft dan of het flesvoeding of mamamelk krijgt. Ik ga ook geen voors of tegens noemen of een oratie opsteken dat iedereen borstvoeding moet geven. Dat moet ieder voor zichzelf weten. Maar zelf zou ik best een min of zoogvrouw willen worden…

    \t

  • Tineke