Zo mooi, zo bijzonder

verhaal-413-1.jpgJe twee mooie oogjes kijken mij vanavond weer moe, maar tevreden aan terwijl je lekker bij mij ligt te drinken. Ik denk terug aan alle mooie momenten…
Pas geboren, je lag nog maar net op mijn buik en je kroop al naar mijn borst toe en begon gelijk als een natuurtalent te drinken. Waar het bij jouw grote broer met veel opstartproblemen verliep, ging het bij jou helemaal vanzelf.
verhaal-413-2.jpgGeen kloofjes, geen borstontsteking, nee, wij waren een superteam!
Geen fles, of fingerfeeding kon daar verandering in brengen, jij wilde borst, geen vies rubberen speentje… bah, daar walgde je van! Gelukkig kon je live op mijn werk komen drinken of kwam ik lekker naar huis om je te voeden. Als kleine baby maakte je al het geluidje ‘mème’ als je wilde drinken en ook nu, nu je bijna twintig maanden bent noem je het nog steeds mème.
Ik genoot van onze nachtelijke momentjes samen, je lag naast me en hapte als een klein vogeltje richting mijn mème en als je beet had, dan dronk je in één teug totdat jouw buikje vol zat.
Als ik thuiskwam uit mijn werk maakte je letterlijk een vreugdedansje, oh wat was je blij dat ik, of nou ja, mijn mème thuis waren 🙂
In het begin dronk je nog heerlijk liggend, of in de draagdoek, maar naar mate je ouder werd dronk je het liefst zittend, of zelfs staand op één been, haha alle posities hebben we wel gehad hè kleine wiebelkont.

Mijn streven was om achttien maanden borstvoeding te geven en dat hebben we dan ook ruimschoots gehaald. Ik wilde twee maanden terug gaan afbouwen, maar je werd ziek en als jij ziek bent, dan drink je alleen maar mème en niks anders, dus toch nog maar even door voeden dan (was totaal geen grote opgave hoor, integendeel!). Zo blij dat mijn melk jou er alle keren dat je zo ziek was er bovenop heeft geholpen.

Sinds een paar dagen zijn we begonnen met alleen nog maar voor het slapen mème te drinken. Ik had niet verwacht dat je dat zou accepteren, maar eigenlijk gaat het prima. Je hebt er de eerste twee dagen nog wel naar gevraagd ‘s ochtends, maar als ik jou vertelde dat het op was zei je ‘Ok!’ en keek mij begripvol aan. Gezien de tranen die nu over mijn wangen biggelen, heb ik er geloof ik meer moeite mee als jij… Wat was dit toch weer mooi en bijzonder! Bij jou gaat dit prachtige hoofdstuk ook binnenkort sluiten, ik zal het echt nooit vergeten lief poppetje van me!

Vriendelijke groet,
Kim