Voeden op tijd

verhaal-80-1.jpgSinds enkele weken lees ik elke week enkele malen jullie webpagina. Ik ben op jullie site gekomen omdat mijn dochter Nyssa op 5 februari 2009 geboren is en de borstvoeding niet altijd goed loopt. Ik ging dus op zoek naar oplossingen. Jullie website is geweldig, ik vind er echt de informatie die ik op dat moment nodig heb. Mijn grootste probleem is dat Nyssa af en toe zeer onrustig drinkt, ze draait en trekt dan aan de tepel en laat ook plotseling los zonder eerst het vacuum te verbreken, hierdoor krijg ik weer pijnlijke tepels waardoor Nyssa niet prettig kan drinken en zo raken we in een vicieuze cirkel.

Ik heb tot nu toe altijd doorgezet en Nyssa krijgt dus ook nog altijd borstvoeding. Maar nu mijn reactie op het verhaal van Amelie. Zij doet voorkomen dat voeden op tijd niet goed is, en dit lees ik bij veel meer mensen, ook op de hyves pagina. Iedereen doet voorkomen dat voeden op verzoek vele malen beter is. Nyssa voed ik op tijd en niet op verzoek omdat ik juist een voorstander ben van de drie R-en, Reinheid, Rust en Regelmaat, en ik ben van mening dat je vooral de laatste twee niet door kan zetten als je alleen maar op verzoek voedt. Ik las laatst op internet dat iemand elk uur haar kindje de borst gaf, zo komt dit kindje nooit aan haar rust toe, ze krijgt tenslotte alleen maar hazeslaapjes.

verhaal-80-2.jpgDit kindje kwam ook nog drie keer ‘™s nachts terwijl het al acht maanden oud was. Ik weet er zijn voor en tegenstanders maar ik vind dat een kind van acht maanden toch minstens de nacht door moet slapen, hoe zit het anders met de rust van de moeder? Nyssa voedt ik dus op tijd. Ze krijgt zes voedingen per dag, dit houdt in om 07.00, 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 en +/- 23.00 uur. Ze slaapt dus ook al de hele nacht door en doet dit vanaf vijf weken.
Deze regelmaat vindt zij blijkbaar zeer prettig en zo kan ik ook gewoon afspraken maken, we weten allebei waar we aan toe zijn. Maar mocht zij aangeven dat zij eerder trek heeft krijgt ze natuurlijk eerder haar eten, maar mocht zij om 16.00 uur nog in diepe slaap zijn laat ik haar ook iets langer liggen. Met dit verhaal wil ik aangeven dat het ook anders kan en dat mensen niet meteen in de verdediging moeten gaan als mensen commentaar hebben op het voeden op verzoek, het kan namelijk ook anders. Nyssa is echt een vrolijke meid, ze groeit goed en ik zie geen signalen dat het niet goed met haar gaat. Kijk maar naar de mooie foto‘™s van haar.

    \t

  • Wendy

Noot van de redactie

Borstvoeding op verzoek, inclusief eventuele nachtvoedingen, drage bij aan een succesvolle borstvoedingsperiode en een goede productie zowel op korte termijn, als op langere termijn. Bijna altijd ontstaat er dan een patroon en regelmaat van tijden die voor zowel de moeder als kind fijn zijn.