We zijn helemaal met rust gelaten, twee en een half uur lang

verhaal-148.jpgSsst, stil zijn! Mama nog even laten liggen, wij gaan eerst het cadeautje halen…
Een momentje later wordt ik officieel wakker gemaakt door mijn vriend en tweejarige zoon Erik met cadeau, veel kusjes en een prachtige uitvoering van het alom bekende lied ‘er is er een jarig’. Zodra de serenade over is en het cadeau uitgepakt (jippie, mijn nieuwe draagdoek!) vraag ik mijn vriend om met ons zoontje naar beneden te gaan, ik heb namelijk last van wat pijnscheutjes…

Die pijnscheutjes bleken al snel wat meer te zijn en die middag om half twee wordt na een supervlotte bevalling mijn tweede zoon Jeroen geboren! Een mooier verjaardagscadeau had ik me niet kunnen wensen.
De vlotte geboorte werd gevolgd door een paar heerlijke uurtjes. Precies zoals we hadden gevraagd zijn we helemaal met rust gelaten. Twee en een half uur lang hebben ze helemaal niets met Jeroen gedaan. Al die tijd is hij gewoon bij mij geweest. Ik heb hem tien minuten na de geboorte zelf aangelegd en daar aan mijn borst bleef hij lekker drinken terwijl hij met zijn grote ogen naar mij bleef staren. Dat ik ondertussen onderaan gehecht werd kon me eigenlijk niet zo veel storen.

Wat een verschil met de geboorte van mijn oudste die in een stuit lag en uiteindelijk met een keizersnede ter wereld kwam. Hij werd meteen naar de kinderafdeling vervoerd waar ik hem weliswaar anderhalf uur later wel aan de borst had, maar omdat hij volgens de verpleegster niets gedronken had kreeg hij toen wij er even niet waren een fles kunstvoeding. Ik kan er nog boos om worden.
De borstvoeding kwam bij Erik gelukkig wel goed op gang, maar het aanleggen ging moeilijk. Aan het einde van de kraamweek had ik dikke korsten en kloven zo groot als de Grand Canyon. Uiteindelijk heeft het zes weken geduurd voordat ik pijnloos kon voeden.

Maar goed, deze keer was de start dus totaal anders en deze keer ging de borstvoeding pijnloos. Jeroen is nu al weer negen maanden en de borstvoeding gaat nog steeds vlekkeloos. Zo kan het dus ook! We genieten er van en Erik geniet nog lekker mee. Al tijden probeer ik een mooie foto te krijgen van onze borstvoedingsmomenten en hoewel ik ondertussen best wel een aantal foto’s er van heb, springt er helaas geen eentje uit waarvan ik denk ‘die wil ik delen’! Wel heb ik een filmpje waar ik laatst op een verloren momentje weer eens naar zat te kijken en in eens viel het me op dat ik dus wel een mooi borstvoedingsfilmpje heb! Dit is dus de film die mijn vriend heeft gemaakt van de eerste maand van Jeroen. Een echte tranentrekker hebben een aantal andere moeders me al verzekerd…

Groet,
Annemieke (@annehoog op #bv-forum en #twitter)