Wij vrouwen zijn echt oer oer sterk

verhaal-434-1.jpgBeste borstvoeding.com, ik heb lang getwijfeld of ik op het internet met mijn borstvoedingavontuur wil. Uiteindelijk hierbij besloten dit toch te doen. Mede omdat ik het belangrijk vind dat men zal gaan lezen dat wij vrouwen echt oer oer sterk zijn met de juiste mindset! Hierbij mijn verhaal:
In maart 2015 is mijn eerste dochter ter wereld gekomen en vast besloten als dat ik was besloot ik borstvoeding te geven. Immers borstvoeding is het natuurlijkste wat er bestaat!
Al in de kraamweek moest ik gaan nakolven om mijn dochter bij te voeden gelukkig was dit maar 2 dagen nodig. Zo’n luidruchtig kolf apparaat vond ik maar niets en het gaf mij het gevoel dat ik een melkkoe was. Toen mijn dochter 2 weken was liep ik een flinke borstontsteking op. Ook hier liet ik moeder natuur haar eigen ding doen en zorgde dat mijn dochter continue werd aangelegd aan mijn pijnlijke borst en dat ik de pus er uitmasseerde. Hier herstelde ik vrij vlot van. Toen dat euvel verholpen was werden de darmkrampjes van mijn dochter steeds erger.
Dagenlang liep en sliep ik rechtop omdat dit de enigste manier was dat mijn dochter aan haar benodigde slaap kwam. Inmiddels legde ik verband met mijn voedselinname en de sterkte van de darmkrampen. Ik ging op koemelkvrij dieet, vervolgens ook eivrij en dit werd uitgebreid tot nachtschades, citrus en cacao vrij. Eindelijk kreeg ik een rustig meisje die kon slapen zonder gewekt te worden van de darmkrampjes. Dit heeft geduurd tot ze 1,5 jaar was en nu kan ze alles eten met in hoog verwerkte vorm en beperkte mate melk en ei. De negen maanden dip was een vrij heftige met borstweigering tot hier en met. Ook dit hebben we met veel geduld overwonnen. Al moet ik hierbij wel toegeven dat het huilen mij naderbij stond dan het lachen.

Mijn dochter heeft borstvoeding gehad tot de volgende zwangerschap en ik heb dit toen echt moeten stoppen want het werd mij te pijnlijk.
In juni dit jaar is mijn tweede dochter geboren. Ook hier weer van plan om lang borstvoeding te blijven geven. Doordat ik al vooraf op melk en ei dieet ging, heb ik eindelijk ervaren hoe een rustige baby is. Vreemd voor mij was het meemaken van kloven. Met een andere voedingshouding is dit gelukkig verholpen.

Tot nu toe heb ik al twee keer spruw meegemaakt en ook weer een borstontsteking. Daarnaast heeft mijn dochter last van verborgen reflux door het vele luchthappen tijdens het voeden. En slaapt hierdoor ook slecht. Binnenkort komt er een lactatiekundige kijken of we de oorzaak kunnen wegnemen. Ik hoop van harte dat dit lukt.

Onlangs was mijn oudste dochter ziek en sinds die tijd heb ik er twee aan de borst!

Al met al wil ik met deze opsomming aangeven dat wij vrouwen met de juiste mindset en koppigheid in staat zijn om alles te overwinnen. Borstvoeding is niet alleen voeding maar ook vloeibare liefde en dit ervaar ik nog steeds erg sterk.

Aan iedereen die dit leest en onlangs is begonnen aan het borstvoedingavontuur. Het wordt alleen maar makkelijker en voor alles is een oplossing te vinden met de juiste lactatiekundige begeleiding.

Lieve groet,
Katja