Mijn motivatie

Ik krijg helaas negatieve reacties op het geven van borstvoeding… en dat motiveert me alleen maar meer om dan langer door te gaan!
Ze vinden me dochter ‘verwend’ omdat ze voeding krijgt op verzoek… ze vinden dat ze aan me plakt… ze vinden haar te groot … ze wil de fles niet dus dan moet ik maar stoppen met het geven van borstvoeding… Ik moet me tepels ‘vies’ maken zodat ze uit de fles gaat drinken…
WAT WORD IK HIER BOOS OVER!
Ten eerste een baby verwen je niet…
Ten tweede ze plakt helemaal niet aan me; ze vermaakt zich prima in haar eentje in de box of stoeltje… en met haar papa.
Ten derde ze is vier maanden en 58 cm en 6365 gram is dat te groot????
Ten vierde denken ze nou echt dat ze de Friso of Nutricia dan wel gaat drinken uit de fles????
En ten vijfde (hier werd ik nog het meest pissig over) waarom moet ik stoppen???? Omdat het me werkgever beter uit komt??

Helemaal gestrest op mijn werk de eerste week… Lisa niet drinken thuis HUILEN HUILEN HUILEN.
Ik stop dan ook voorlopig met werken… en qua financiën NOG EEN REDEN OM LANGER DOOR TE GAAN! Wat een grote onzin zeg dat heb ik in mijn hele leven nog never niet mee gemaakt.

Jammer dat men zo snel oordeelt over zaken waarin zij totaal geen ervaring deskundige zijn.

Ik heb vier maanden lang probleemloos borstvoeding gegeven en door deze week kreeg ik verstopte melkkanaaltjes… en de borstvoeding liep terug al na twee dagen. Dat is het me allemaal niet waard. Dan eet ik maar geen biefstuk, meer zuiniger leven gaat ook, het hoeft allemaal niet zo luxe want me grootste rijkdom is onze dochter.

Ik vind het jammer dat er nog steeds zo’n taboe op het geven van borstvoeding ligt na drie maanden wie bepaalt dat? Vroeger deed men toch niet anders?

Ik kom zelf uit de flesvoedingperiode (’74) en ik kamp met allergie, overgewicht, astma. Ik voel me zelf ook gezonder door het geven van borstvoeding. Mijn verkoudheid die normaal twee weken aanhoudt was na drie dagen over! (ik werd het, ik ben het en ik was het) zelfs mijn meisje is niet eens verkouden geweest terwijl haar papa drie weken snot verkouden is geweest!

Ik denk dat ik maar borstvoedingpromotor word, misschien ligt hier mijn roeping?

Ineke mv Lisa