Jesper en Thomas

verhaal-277-1.jpgRuim 3,5 jaar geleden werd onze zoon Thomas geboren en tijdens de zwangerschap was ik er van overtuigd, ik ga kunstvoeding geven. Ik wil dat gehannes aan mijn lijf niet, dan weet ik wat mijn kind binnen krijgt en een ritme heeft enzo!
Toen onze zoon groter werd en collega’s die borstvoeding aan hun kinderen hadden gegeven ging ik er ook nog eens over nadenken en dacht waarom zou ik het bij een tweede niet gewoon eens proberen… na ruim een jaar na negen mislukte ‘iui’ behandelingen slaagde we er via ‘icsi’ in om zwanger te mogen worden van ons tweede wonder en nu wist ik het zeker, ik ga borstvoeding proberen!!

Ik kreeg een geplande keizersnede omdat ik niet meer gewoon mocht bevallen naar aanleiding van de vorige bevalling. Tijdens de zwangerschap heb ik twee cursusavonden gevolgd bij de zorgboog over borstvoeding. Dat was me goed bevallen.
Dus ik wist dat het wat langer zou kunnen voordat het op gang zou komen.
Na de keizersnede is onze zoon meteen op de O.K. bij mij onder een warmtedeken gelegd en toen we daar klaar waren gingen we naar de uitslaapkamer waar Jesper meteen voor de eerste keer werd aangelegd ongeveer 25 minuten na de geboorte. Ik moest zelf even wennen maar toen het na 1 week goed op gang was, was ik best trots op mezelf.
In het begin voelde ik me ongemakkelijk om te voeden in het bijzijn van anderen. Maar als je kleintje honger heeft moet hij toch eten… dus nu na ruim negen weken heb ik mijn ongemakkelijkheid aan de kant gezet en voed ik mijn zoon als het kan. Vorige week zelfs in een pretpark!! Dat had ik echt nooit van mezelf gedacht!
Ik heb nergens last van gehad, de borstvoeding verloopt als een trein, ik heb inmiddels ook al 21 voedingen in de vriezer staan en die gaan er straks natuurlijk snel doorheen als ik weer ben werken!

verhaal-277-2.jpgIk ben erg trots op mezelf dat het nu lukt en dat het zo goed loopt zonder tegenslagen (tot nu toe!) En ik vind het zo enorm bijzonder om te zien hoe onze zoon groeit op mama’s melk!!

Laatst stond er een fles afgekolfde moedermelk op tafel omdat onze jongste even aan het pauzeren was, ineens roept onze oudste die geen melk lust, ‘mama deze melk is echt heel lekker’!! Kijk ik, heeft hij van de afgekolfde melk uit de fles gedronken. Hihi.

Sorry voor mijn lange verhaal, maar wilde het toch even kwijt.
De eerste niet de tweede wel… bijzonder hihi.

Met vriendelijke groet, Lizzy