Borstvoeding geven, een bijzondere periode in je leven…

verhaal-18-petra-1.jpg

Het is alweer vier weken terug dat mijn tweede zoontje Finn geboren werd.
Na een spoedkeizersnede, heeft Finn een paar dagen op de couveuse afdeling doorgebracht.
Even flitste er door mijn gedachten of mijn voeding wel goed op gang zou komen. Bij mijn eerste zoontje ging het, na een goede thuisbevalling, erg voorspoedig met de borstvoeding. Ik had hem gelijk aan de borst, dat was super bijzonder. Maar dat was nu niet het geval.
Nu moest ik echt opnieuw kennis maken met mijn zoontje. Ik kolfde af en ging regelmatig naar de couveuse afdeling om zelf te voeden. Pas bij thuiskomst begon de voeding goed op gang te komen en inmiddels heeft Finn bolle wangen en is hij letterlijk bijna uit zijn vel gegroeid.
verhaal-18-petra-2.jpg

Ik heb eczeem. Waar ik soms erge last van heb. Zodoende hoop ik een lange periode zelf borstvoeding te kunnen geven. Helaas moest ik bij mijn eerste zoontje Maik, na 9 ½ maand een keuze maken. Ik koos voor mezelf. Mijn eczeem was zo erg aanwezig dat ik toch echt een zware zalf moest gaan gebruiken. Het voelde erg dubbel. Want, ik wilde juist zolang mogelijk zelf borstvoeding geven. Zodat de kans bij hem op eczeem misschien minder zou worden. Nu moest ik zelf stoppen omdat ik er zo last van had. Om me heen werd gezegd: ‘Ach meisje, je hebt al zo lang zelf gegeven’.
Oké, dat is waar, maar, het voeden voelde zo vertrouwd. Het was zo fijn om zelf te geven, het hoorde bij de dag. Met een knoop in mijn maag en een flinke huilbui ben ik toen gestopt met de borstvoeding.

verhaal-18-petra-3.jpg

Deze keer, kijk ik hoe of het gaat. Deze bijzondere periode is maar zo kort een deel van je leven. Zolang het goed en prettig gaat, hoop ik zolang mogelijk zelf te kunnen geven.

Petra Bakker

Bij de foto: Om 18.15 is Finn geboren en dit is in de eerste nacht. Ik kon niet slapen en werd naar de couveuse afdeling gebracht. Ik wilde Finn voor het eerst gaan voeden, maar dat ging vrij moeizaam, want ik kon hem moeilijk vasthouden, door infuus en vermoeid. Steeds moest ik er iemand bijroepen om hem weer goed te leggen…